ÖNCE DÜŞÜŞ SONRA DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'de son haftalarda istediği sonuçları alamayan Alanyaspor'da her kötü gidişatta olduğu gibi yine teknik adam değişikliğine gidildi. Bülent Korkmaz ile yollarını ayran Turuncu-Yeşilliler, Süper Lig'deki 6. sezonunda 8 teknik direktör ile çalışırken sadece Erol Bulut ve Çağdaş Atan ile sezonu tamamlayabildi.

Süper Lig'de son 9 haftada sadece 2 galibiyet alabilen Alanyaspor'da geçmiş yıllarda olduğu gibi yine çareyi teknik adam değişikliğinde bulundu. Teknik Direktör Bülent Korkmaz ile yollarını ayıran Turuncu-Yeşilliler, Süper Lig'deki 6. sezonunda 8. teknik adamıyla vedalaştı. Ayrılığın ardından açıklamada bulunan İkinci Başkan Kamil Köseoğlu, "Teknik Direktörümüz Sayın Bülent Korkmaz ve ekibine, kulübümüze verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. Antalya ekibi, sezonun ikinci yarısında 9. teknik adamıyla başlamaya hazırlanırken, bu ismin geçtiğimiz sezon Çağdaş Atan'ın yardımcılığını yapan ve Karagümrük'ten ayrılan Francesco Farioli olması bekleniyor.

İLK GİDEN KALPAR OLDU

Bülent Korkmaz ile birlikte son dönemlerde galip gelmekte zorlanan Alanyaspor, her sezon benzer bir düşüş yaşadı. Antalya ekibi, Süper Lig'de yer almaya başladığı ilk sezon olan 2016-2017'de 5 ile 9. haftalar ve 15 ile 19. haftalar arasında 5 maçta 4 yenilgi ve 1 beraberlik gördü. Alanyaspor'da yaşanan ikinci düşüş sürecinde teknik adam değişikliğine gidilerek, takımı Süper Lig'e taşıyan Hüseyin Kalpar'ın yerine Safet Susic göreve getirildi.

SUSIC DE KERVANA KATILDI

Alanyaspor'da Safet Susic dönemi hızlı başlasa da Boşnak teknik adamın da sonu Hüseyin Kalpar'dan farklı olmadı. 2017-2018 sezonuna Alanyaspor'da başlayan deneyimli teknik adamın görevine, 13 ile 23. haftalar arasında aldığı 9 yenilgi, 1 galibiyet ve 1 beraberliğin ardından son verilirken, yerine Hikmet Karaman görevlendirildi.

KARAMAN DÖNEMİ KISA SÜRDÜ

Sadece 6 hafta takımın başında kalan Hikmet Karaman'ın sonunu getiren de yine üst üste alınan kötü sonuçlar oldu. İlk iki maçında tek galibiyet alan ve sonraki 4 maçtan puan çıkaramayan Hikmet Karaman görevinden alınırken, koltuğuna bu kez Mesut Bakkal oturdu. O sezonu Bakkal önderliğinde tamamlayan Alanyaspor, sonraki sezon üst üste alınan 5 yenilginin ardından Mesut Bakkal'ın görevine son verilirken, yerine Sergen Yalçın getirildi.

YALÇIN VE BULUT SORUN YAŞATMADI

Sergen Yalçın önderliğindeki Alanyaspor ligde sorun yaşamazken, başarılı teknik adamın çıkışı Beşiktaş kapılarını aralarken, sezon sonunda Siyah-Beyazlıların yolunu tuttu. Sergen Yalçın'dan boşalan teknik adam koltuğuna Erol Bulut otururken, başarılı teknik adam da halefi gibi başarılı bir performans sergilerken, geçirdiği 1 sezonun ardından Fenerbahçe'nin teknik patronu oldu.

SON HAFTALARDA DÜŞTÜ

Erol Bulut'tan sonra göreve gelen Çağdaş Atan da 30 ile 39. haftalar arasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi görerek önemli bir düşüş sürecine girerken, imdadına sezon sonu geldi. Sezonun tamamlanmasıyla rahat nefes alan Atan'ın görevine 2021-2022 sezonunun ilk 3 haftasında aldığı 2 yenilginin ardındanson verildi.

BİR SEZONDA 3 TEKNİK ADAM

Sezona Çağdaş Atan ile başlayan Alanyaspor, Bülent Korkmaz'la da yollarını ayırarak, sezon içerisinde en az 3 teknik adamla çalışmış olacak. Süper Lig'de 6. sezonunu geçiren Alanyaspor, 2017-2018 sezonunda da benzer bir durum yaşamış, Safet Susic, Hikmet Karaman ve Mesut Bakkal ile çalışmıştı.

2 İSİM SEZONU TAMAMLADI

6. sezonunu geçirdiği Süper Lig'de 9. teknik adamıyla çalışmaya başlamaya hazırlanan Alanyaspor, sadece 2 isimle sezonu tamamladı. Antalya ekibi, 2019-2020 sezonunda Erol Bulut, geçtiğimiz sezon da Çağdaş Atan ile sezonu geçirdi.