ÖNCE DİPLOMASİ SONRA ROZET ŞOV

Mart 2020'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenmek durumunda kalan Antalya Diplomasi Forumu (ADP), 18-20 Haziran'da "Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar" temasıyla düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı forumun, diplomasi alanında referans gösterilen bir diyalog platformu olması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde, küresel ve bölgesel meselelerin ele alınacağı, resmi ve hükümet dışı aktörleri bir araya getirecek olan ve kurumsallaşması hedeflenen bir platform olan Antalya Diplomasi Forumu’nun ilk toplantısı, 18-20 Haziran 2021 tarihlerinde Antalya'da NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenmesi planlanıyor.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Geçen yıl Antalya'da yüz yüze düzenlenmesi planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Antalya Diplomasi Forumu'nda, devlet ve hükümet başkanları, dışişleri bakanları, bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerle medya ve iş dünyasından temsilciler bir araya gelerek, bu konuları serbest düşünce ortamında tartışabilecek.

LİDER GAZETE DUYURMUŞTU!

Lider Gazete, Erdoğan’ın Antalya’ya geleceğini dünkü sayısında, “Erdoğan, Rozet Takmaya Geliyor” başlıklı haberle gazete sütunlarında yer vermişti. Önceki gün Lider TV’ye canlı yayın konuğu olarak katılan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, “Partimize geçişler olabilir” ifadesinden yola çıkan Lider Gazete, Erdoğan’ın, Antalya ziyareti kapsamında geçişlerin olması halinde, rozetleri bizzat kendisinin takacağını duyurmuştu. Bu gelişmeler kapsamında söz konusu haber, bir nevi doğrulanmış olurken, şimdiden kulislerde kimlerin AK Parti saflarına geçeceği konuşulmaya başlandı.