Önce Cimbom sonra Konya

Süper Lig’de çıktığı son 4 maçı da kazanan Fatih Tekke yönetimindeki Alanyaspor, gözünü rekora dikti. Erol Bulut’un 5 maçlık serisini gözüne kestiren Fatih Tekke, Galatasaray ve Konyaspor maçlarının kazanılması halinde adını Turuncu-Yeşillilerin tarihine yazdıracak.

Bu sezon uzun süre küme düşme korkusu yaşayan Alanyaspor, Fatih Tekke yönetiminde dikkat çekecek bir performansa imza atarken, Avrupa kupalarına göz kırpan bir duruma geldi. Son 4 maçında 4 galibiyet alarak 42 puana ulaşan Turuncu-Yeşilliler ile 5’inci sırada yer alan Rizespor arasındaki puan farkı sadece 3’e indi. Trabzonspor, Sivasspor, Kayserispor ve Gaziantep FK engellerini kayıpsız geçen Fatih Tekke yönetimindeki Alanyaspor, gözünü şimdi bir rekora dikti.

2019-2020’DE 5 MAÇLIK SERİ

Tekke yönetiminde son 11 maçta sadece 1 yenilgi alan ve son 4 maçın tamamını kazanan Alanyaspor, 8’inci sezonunu geçirdiği Süper Lig’de en uzun galibiyet serisini 2019-2020 sezonunda elde etti. Erol Bulut yönetiminde Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor engellerini aşarak en uzun serisine imza atan Alanyaspor’da Fatih Tekke, bu rekoru kırmak için çaba gösterecek.

2 KARŞILAŞMA VAR

Fatih Tekke, rekorun yeni sahibi olmak için önündeki iki rakibi karşısında kayıp yaşamaması gerekiyor. 15 Nisan Pazartesi günü Galatasaray’ı konuk edecek Alanyaspor, bu karşılaşmayı kazanması halinde Erol Bulut döneminde elde edilen rekoru egale edecek. 20 Nisan Cumartesi günü oynanacak Konyaspor maçının da kazanılması halinde de Fatih Tekke, Alanyaspor tarihinin en uzun galibiyet serisine imza atan teknik adamı olacak.

FARIOLU 4’TE 4 YAPTI

Erol Bulut döneminde 5, Fatih Tekke’yle 4 maçlık seri elde eden Alanyaspor, Süper Lig’de Francesco Farioli ile de üst üste 4 maç galip gelmeyi başardı. İtalyan teknik adamın görev yaptığı 2021-2022 sezonunun son 4 haftasında Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor, Gaziantep FK ve Karagümrük’ü mağlup eden Şimşek, o tarihten bu yana ilk kez üst üste 4 maçta kayıp yaşamadı.