OLUR-OLMAZ

Ey Müslüman! Cennete kavuşmak mı istiyorsun? İnsanlara karşı güler yüzlü ol, tatlı dilli ol. Kudretin dahilinde cömert ol. Birkaç arkadaş birleşip Afrika’da bir su kuyusu açabilirsen Cennetteki Kevser Irmağı’ndan Hz Hüseyin efendimiz sana ikramda bulunur inşallah.

Mübarek Ashab-ı Kiram’ın tamamından Hz Allah razı olmuştur. Hiçbir Müslüman onların hiç birisine dil uzatamaz. Onları sevmek, onların yolundan gitmek, onlara rahmet okumak, onların kabirlerini ziyaret etmek ve kabirlerini korumak boynumuzun borcudur.

Onlara kim dil uzatırsa alnını secdeden kaldırmasa da sevgili Peygamber Efendimizin (sav) şefaatinden mahrum kalıp Cennet yüzü göremez. Efendimizin (sav) bazı özel halleri; O’na sinek konmaz. O uyusa bile abdesti bozulmaz. O dünyaya gelince hemen secde eder, ağlamaz. 

Karşılıklı konuşurken önce dur, sonra bak, daha sonra dinle, sıran gelince sen de konuş. Zira nişan alınmadan çekilen tetik karavana olur da hedefi vuramaz. Hem dünyada hem ahirette huzurlu olmak için rahatını bozup hem dünya için hem de ahiret için helalinden iş bulup çalışmaktır.

İnsan nefsine ve şeytana uyunca ezan kulağına girmez, ibadetle hiç ilgilenmez. Söz ölüm getirmez. Ölünün gözünden yaş çıkmaz, cimrinin elinden yardım çıkmaz. İnsan ölürken Cennetteki makamını görünce başka yere bakmaz. 

Hayatı düzensiz yaşayanlarda muvaffakiyet fazla olmaz. Başarıya giden yolda fedakarlık kaçınılmazdır. Çalışmadan elde edilen şeyler devamlı olmaz. Uykusunu yeterince almayan insan vücut direncini koruyamaz. Kimse kimsenin iç yüzünü bilemez.

Baskılar hiçbir zaman olumlu sonuç getirmez. Geçmişte yaşanan bazı olayları bellekten silmek mümkün olmaz. Toprak susarsa tok kalınmaz. Dünyada ateş ilk yakacağı maddede acemilik çekmez. Ahirette ise Cehennem ateşi hiç sönmez.

Yapılan iyiliğe ödül beklenmez. Devamlı hata yapan insanlarla doğru hayat yaşanmaz. Bazıları işine geleni duyar, işine gelmeyeni duymaz. Kardan bile adam olur da, bazı iki ayaklılardan adam olmaz. Çok zayıf hayvan kurban olmaz. Nasibin önüne geçilmez. Kur’an ile ilim çelişmez.

ÖMÜR BİTER AMA…

Evinde mutlu olamayan kimse başka yerde hiç mutlu olamaz. Gençlerde ergenlik dönemi hızlı geçer ama insanlar arasında gerginlikler hiç geçmez. Ömür biter yazmak bitmez, böyle gelmiş böyle gitmez. Dini ve tıbbi konularda ben böyle görüyorum, ben böyle düşünüyorum demek belge yerine geçmez.