ÖLÜNCE Mİ SEVECEKSİNİZ?

Dün bir arkadaşımla sohbet ederken konu siyasete geldi.

Dün bir arkadaşımla sohbet ederken konu siyasete geldi. Arkadaşım mevcut siyasetçileri; iktidarı, muhalefeti ile hepsini eleştirdikten sonra rahmetli; Erbakan’a, Türkeş’e, Yazıcıoğlu’na, Demirel’e övgüler yağdırdı.

İki dönem üst üste tek başına halkın teveccühü ile iktidar olan Özal’dan bahsetmedi. Belki unuttu, belki de sevmiyordu; ne sebeple bahsetmedi onu bilemiyorum.

Arkadaşımın bahsettiği siyasetçiler birbirlerine karşı sert siyaset yapmış kişilerdi. Bu siyasetçilerden tek haz etmediğim kişi ise Demirel’dir.  Kendisi yüzde 80 olan enflasyonu, yüzde 40 indireceğim vaadi ile başbakan oldu. Ama; Yapamadı

Yedi yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde yaklaşık yedi bin şehit verdik. Düşünün; her yıl neredeyse bin, her ay yüz şehit verdik. Yazı ile yazdığım rakamlar birer sayıdan ibaret değil arkadaşlar! Börtü, böcek veya ağaç canı da değil! İnsan canı, insannn… Giden her bir insanın canı ile birlikte yıkılan ocaklar!

Keza; Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde otuza yakın banka batırıldı. Bu batık bankaların 65 milyar dolar borcu bizim sırtımıza yüklendi. Bu banka sahiplerinden biriside; Süleyman Demirel’in öz yeğeni, Yahya Murat Demirel’di.

Demirel’i haz etmeyişim sebeplerini yukarıda yazdıklarımdan daha fazlası ile arkadaşıma anlattım. Geçmişi hatırladı. Yutkundu… Sustu! Demirel’in hemşerisi olmasına rağmen cevap veremedi.

Hazır sözü almışken devam ettim. ‘’Bahsettiğin siyasiler,  birbiri ile kıyasıya yarışıyorken; hangisine oy verdin?’’ diye sordum.

Öyle ya, Demirel’e oy verdiyse; Erbakan’dan, Türkeş’ten, Yazıcıoğlu’ndan vazgeçmiş olmalıydı.  Türkeş’e oy verdiyse; Demirel’den, Yazıcıoğlu’ndan, Erbakan’dan vazgeçmiş olmalıydı. İçinde bulunduğu tezatlığı kendisi de fark etti ve cevap veremedi

KIYMETİNİ BİLİN

Bu tezatlığı ne acıdır ki; sadece bahsettiğim arkadaşta değil, birçok arkadaşımda görüyorum. Toplum olarak biz insanlara sağ iken değer vermek yerine ölünce değer veriyoruz. Şu an, Erdoğan’ı insafsızca eleştirenlere de sorarım; Demirel'in vaadini misli ile gerçekleştiren, Erbakan, Türkeş, Yazıcıoğlu'nun hayallerinin de birçoğunu gerçekleştiren Erdoğan'ın kıymetini de ölünce mi anlayacaksınız?