ÖLÜMSÜZ FİNAL

Konyaaltı Sahili’nde, boğulma tehlikelerine karşı görev yapan cankurtaranlar, sezonu sorunsuz kapattı. 2020 yaz sezonunda 255 kişinin boğulma tehlikesine karşın kurtarıldığını belirten Cankurtaran Müdürü Gödeler, Türkiye’nin ilk cankurtaran köpeği Fox’un da 5 kişiyi kurtardığını belirterek, “Mesai saatlerimiz içinde hiçbir vaka ölümle sonuçlanmadı. Mutluyuz çünkü iyi ekip başarı getirir” dedi

Turizmin başkenti Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde yoğun bir çalışma temposuyla vatandaşların can güvenliğini sağlayan cankurtaran ekibi, sezona veda etti. Gösterdikleri üstün performans ile yaz sezonu boyunca 255 boğulma vakasına müdahale eden 45 kişilik ekip, sorunsuz bir yılı arkada bırakmanın gururunu yaşadı. Sezonu, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için görevlerinin başında her daim hazır kıta bekleyerek geçirdiklerini belirten Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtaran Eğitmeni ve Uluslararası Köpek Irkları Kinoloji Federasyonu (UKİFED) Köpek Eğitmeni Ahmet Gödeler, ekibine teşekkür etti.

“İYİ EKİP BAŞARI GETİRİR”

Konyaaltı Sahili'nin 4,5 kilometrelik kıyı bandında 36 cankurtaran kulesi bulunduğunu söyleyen ALSE Cankurtaran Müdürü Gödeler, “Mavi bayrak sezonu 31 Ekim itibariyle bitti. Ancak 7 kişilik cankurtaran ekibimiz 15 Kasım’a kadar bisikletli devriyeler halinde görevini sürdürdü. Sezon boyunca 255 kişi kurtarıldı ve görev bölgemizde mesai saatlerimiz içinde hiçbir vaka ölümle sonuçlanmadı. Sorunsuz bir şekilde sezonu kapattığımız için mutluyuz. İyi ekip, başarı getirir. Biz buradayız vatandaşlarımız güven içinde sahile gelip tatillerini yapabilir” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK KAHRAMANDAN BÜYÜK BAŞARI

Gödeler, 8’i kadın olmak üzere 45 kişiden oluşan cankurtaran ekibinin en küçük ve en dikkat çeken ismi olan Türkiye’nin ilk cankurtaran köpeği olma özelliğini taşıyan Fox’un da 5 kişiyi boğulmaktan kurtardığını söyledi. Denizde boğulma vakalarına müdahale etmesi için 11 ay eğitim alan Malinois cinsi 17aylık kahraman ‘Fox’un kısa sürede yerli ve yabancı tatilcilerin de ilgisini çekmeyi başardığını söyleyen Gödeler, “Fox, çırpınan bir kişi gördüğü zaman otomatik olarak tepki veriyor ve operatörün ‘Git’ komutuyla harekete geçiyor. Çırpınma esnasında kişinin yanına gidiyor ve arkasını dönüyor. Bu esnada vatandaşımız köpeğimizin üzerindeki yeleğe tutunarak kendisini kıyıya getirmesini bekliyor. Bu şekilde 5 kişinin hayatını kurtardı. Sahil için daha fazlası istenirse ilerleyen sezonlar için sayılarını yükseltebiliriz” sözlerine yer verdi.

TEDBİRLER ÖN PLANDAYDI

Pandemi döneminde de tedbiri elden bırakmadıklarını söyleyen Gödeler, hem kendi hem de vatandaşların sağlıklarını korumak için büyük önem gösterdiklerini dile getirdi. Gödeler, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinde dikkatli olmak için büyük çaba harcandı. Misafirlerimizi sosyal mesafe kuralı için sürekli olarak megafonla uyardık. Cankurtaran ekibimizde de maske ve hijyen kurallarına özen gösterildiği için koronavirüse yakalanan hiç kimse olmadı. Her yıl olduğu gibi sorunsuz bir yıl için elimizden geleni yapıp, yeni projelerle 2021’i geçirmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.

FATMA ARSLAN - ÖZEL HABER