1-0 OLSUN, BİZİM OLSUN

Konyaspor’u 1-0’lık skorla geçen Alanyaspor puanını 23’e çıkararak liderliğini sürdürdü.

Yenilgisiz yoluna devam eden Çağdaş Atan’ın öğrencileri yine iyi bir sınav verdiler. Skor kesinlikle bizleri yanıltmasın ve Alanyaspor zor kazandı gibi düşünceye de kapılmayalım. Ligimizde çıktığı maç sayısından daha az gol yiyen, yani maç başına 1 ortalamadan daha az gol yiyen üç takım var. Bunlarda Alanyaspor, Galatasaray ve Konyaspor. Çıktığı 9 maçta sadece 7 gol yemiş bir rakibe karşı 3 – 4 gollü bir galibiyet zaten beklemiyorduk. Alanyaspor’un da defansif anlamda ligin en iyisi olduğu düşünülürse tek golü atan maçı kazanacaktı. Bu da Alanyaspor oldu.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yenen Konyaspor, öyle bir kapanıyor ki, Berlin Duvarı gibi kalenin önüne adeta otobüs çekiyorlar. Oyun anlayışı olarak da topu tamamen rakibe bırakıp kontra ataktan gol arıyorlar. Bu durum elbette gol atmayı imkânsızlaştırıyor. Alanyaspor dün kısa sürede olsa bölüm bölüm topu rakibine vermeyi başardı. Bu anlardan birisinde ise Efecan’ın güzel pası ve Babacar’ın usta dokunuşu ile golü bulmayı başardık. Golü atınca zaten maç bu skorla biter diye içimizden geçirdik, çünkü birden fazla gol beklemediğimiz bir maçtı.

Ligde oynanan bir diğer mücadelede ise en yakın takipçimiz Fenerbahçe kendi sahasında Beşiktaş’a kaybetti. Alanyaspor böylece, maç eksiğine rağmen 3 puan farka ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Ligde hemen arkamızda yer alan İstanbul takımları daha çok puan kaybedeceklerdir. Şöyle bir baktığımızda ligin en güzel top oynayan takımı da açık ara Alanyaspor. Ben ilk devreyi puan farkını açarak lider olarak bitireceğimizi düşünüyorum. Ligin ikinci yarısında ise neler olur göreceğiz.

Maç içerisindeki performanslardan da bahsedecek olursak, yine Siopis’in önderliğinde baskılı, bol pres yaptığımız bir maçtı. Rıdvan Dilmen’in maç sonu yorumunda dediği gibi; Siopis bir tek İstiklal Marşı’nda yerinde duruyor. Gerçekten muhteşem bir enerjisi var ve yorulmak nedir bilmiyor. Maçın kesinlikle gizli kahramanıydı. Kaptan Efecan ve gol yememeye adeta yemin etmiş Marafona da güzel oynayan isimlerdi.

Bu maçta Çağdaş Hoca’nın değişiklikleri de tam yerinde ve zamanında oldu. Daha önceki maçlarda eleştirdiğimiz bazı değişikliklere imza atan Çağdaş Hoca, takımı daha iyi tanımaya başladıkça çok daha iyi kararlar vermeye başladı. Dakika 70’e kadar ikinci gol için bastıran takım baktı ki gol atamayacak, geriye çekilip 3 puanı alayım dedi ve doğru yaptı. Çünkü gerçekten Konyaspor’a 90 dakika içerisinde 2 gol atmak çok zor. Fatih ve Berkan ile orta sayı güçlendiren ve daha dinç bir orta saha yapan Çağdaş Hoca, Bareiro’yu da oyuna alarak, Konyaspor’un top yapmasını organize atak gerçekleştirmesini engelledi. 84’ten sonra Ceyhun’u da oyuna alan Hoca, orta sahada her topun ölmesini sağladı ve 3 puanı aldı.

Önümüzdeki hafta 6 maçtır galip gelemeyen Gençlerbirliği’ni de geçeceğimizi umuyorum. İnşallah bu yarışın sonunda gülen taraf biz oluruz.