OLMAZSA OLMAZIMIZ

Hiçbir güzellik, emeksiz uğramaz yüreğe. Mucizeleri yaratacak olan yüreğindir. Hayat seni nereye sürüklerse sürüklesin, duyguların sana doğru yolu gösterecektir.

***

Hayatın Çıkmaz sokaklarına girdiğini hissettiğinde sana rehber olacak olan hislerindir. Yönümüz, yolumuz olan hisler…

***

Bize ihtiyacı var onların; sabrımıza, metanetimize, dirayetimize... Duygularımızı ileri taşımak bizim elimizde. Bu zincirler dairesinde duygulara da bize de büyük görev düşüyor aslında.

***

Ağaç su ile gönül duygularla beslenir. Gönlümüzden duyguları kayıp düşürürsek yaşam enerjimizde azalıyor. Hayata bağlayan umut duygusu mesela.  Olmazsa olmazımız duygularımızın başında geliyor. Umut gemisine bindirdiğimiz vuslat hasretleri var gönlerimizde.

***

Canına can katan anılar vardır bir de canından can alan anılar. Olana şükür, olmayana sabır, dua ve istikrar. Yaşadıklarımıza ve yaşayamadıklarımıza sıkışıp kalmak gibi bir doğamız var.

***

Zaman geçer lakin ufka biriktirdiğimiz "Zaman"lar tükenmez. Gece olunca içimize kapandığımız ne varsa, gündüzümüzün maviliğinde kuşatır bizi.  Yalandan geçen yol, gönlün dergahına ulaşmaz...

En çok da yalnızlığı sahiplenir yüreğim, derin bir yalnızlığı... En çok da derinlikler yeğler gönlüm. derindir kimi insan, derin düşünür, derin solur hayatı…

***

Geçmişini geleceğinle barıştırmadığın müddetçe, yüreğin mutsuzluk serüveninde gezer… Yarınlarından daha yakın olan duyguların vardır.

***

Yüreğin bir duygu kokusu alıyorsa, yüreğinin yanı başındadır. Hiçbir duygu asırlık olmaz. Duygularını oluruna bırak ve olduğunca yaşa…

SON SÖZ

Bugünlerin geleceğe birer heybe. Ya ‘İyi ki’ Ya da ‘Keşke’ Hayatının yönünü yüreğinin şekli belirler. Ruhun da ona eşlik eder.