OLMAZ OLSUN BÖYLE TATİL!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yerli turist akınına uğrayan turizmin başkenti Antalya’da oteller dolarken, yer bulamayan tatilciler ise sahillerde yatıp, kalktı. Sahilde, araba ve çadırlarda yatan bazı tatilciler, bulundukları yeri çöp alanına çevirdi. Ortaya çıkan görüntüler ‘pes’ dedirtti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında Türkiye’de alınan sıkı tedbirlerle beraber aylardır evde kalan vatandaşlar, tedbirlerin esnetilmesiyle beraber 9 günlük Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek tatil bölgelerine akın etti. Yabancı turist sayısının da her geçen gün arttığı Antalya’da bazı ilçelerde nüfus 5-6 katına çıktı. Pandeminin başladığı günden bu yana Kurban Bayramı’nda en yoğun turist sayısına ulaşan Antalya’da hem turizmcilerin hem de esnafın yüzü güldü.

ÇÖP ALANINA DÖNDÜ

Bayramı fırsat bilen yerli turist akınına uğrayan Antalya’da hiç de hoş olmayan bazı görüntüler ortaya çıktı. Otellerin dolu olmasından dolayı yer bulamayan tatilciler sahillerde, arabada ve çadırlarda yatıp, kalktı. Otellerin dolu olmasına rağmen Antalya’ya tatile gelen yerli turistler, bulundukları yeri çöp alanına çevirdi. Ortaya çıkan görüntüler ‘pes’ dedirtti.

BÖYLE TATİL OLMAZ

Araçlarda sabahlayan vatandaşlar ‘böyle tatil’ olmaz dedirtti. Araç etrafında tatillerini sürdüren tatilcilerden kimisi açık havada yere serdikleri battaniyelerin üzerinde sıralanmış şekilde uyurken, kimisi ise araç içerisinde uyumayı tercih etti. Antalya’da yaşayan vatandaşlar ise tatilcilerin etrafa bıraktığı çöplerden bir hayli şikayetçi oldu.

YOK BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ

Otellerde yer bulamayan ya da tatilini bedavaya getirmeye çalışanlar, plaj otoparklarına araçlarını park edip otoparkı evi gibi kullanırken, kimileri de plajları çadır kente çevirdi. Otoparklar ağzına kadar dolarken çöp konteynerleri araç yoğunluğu sebebiyle otoparka girip çöpleri alamadı. Sadece denize girmek için gelen tatilcileri ise araçlar üzerine serilmiş çamaşırlar ve yerlerde, araçlarda uyuyan insanlar karşıladı.

EKİPLER DEVREYE GİRDİ

Son yılların en büyük iç turizm hareketliliğinin yaşandığı Antalya’da kimi vatandaş çadır yapma hayaliyle geldiği Antalya’da çadır yerlerinin dolduğunu görünce hayal kırıklığı yaşadı. Çadır kente dönen Antalya’da ilginç görüntüler oluşunca polis ve jandarma devreye girdi. Sık sık tatilcilere uyarılarda bulunulurken, park ve refüjlerde sabahlayanlara zabıta ekipleri tarafından ceza yazıldı.

DÜZENİ BOZANA CEZA

Özellikle tatil bölgesi olarak bilinen Alanya, Kaş ve Manavgat’ta belediye ekipleri çevreyi temiz tutmak için denetimlerini sıklaştırdı. Alanya'da denetimlerini sıklaştıran Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde parklar, refüjler ve banklarda geceleyerek kötü görüntülere neden olan tatilcilere müdahale edip, kamu düzenini bozacak davranış sergileyenlere ise Kabahatler Kanunu'na göre ceza yazıyor.