OLMAZ ARKADAŞ!

 Ocak ayının ilk haftası itibarıyla yıllık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı ve böylece tüm kesimlerin alacağı maaş zamları belli oldu. Asgari ücrete zaten geçtiğimiz ay yüzde 50 civarında bir artış yapılmış ve 17 bin 2 lira olarak kamuoyuna duyurulmuştu.

***

Memur ve memur emeklileri de toplu sözleşmeden doğan haklar ve enflasyon verileri ile birlikte neredeyse aynı oranda bir zam alacaklar. Çalışan memurlara verilen seyyanen artış da ilavesi. Eee peki toplumun en ağır yükünü çeken SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne alacak?

***

Bu zam oranları ile alamayacak oldukları her şeyi biliyorum ama alabilecekleri ne var derseniz onların da sayılı olduğu aşikar. 7 bin 500 olan en düşük emekli maaşına yaklaşık yüzde 38 zam gelecek. (Eğer yazı yayınlanana kadar ilave yapılmaz ise) Zamlı olarak emekli, 10 bini kısmen geçen bir rakam alacak.

***

Peki arkadaş sorarım size hak mı bu? Adalet mi? Allah'tan korkun ya! Gerçekten hangi vicdan sahibi bunu kabul edebilir. Temmuz ayında kök dediniz, o dediniz bu dediniz yani allem kallem ile emeklinin maaşına neredeyse sıfır zam yaptınız. Şimdi de en düşük oranı vereceksiniz ve hadi bakalım geçinin bu parayla diyeceksiniz öyle mi?

***

Beyler bırakın geçirmeyi bu parayla insanlar ölmeyi bile beceremez. Makul ve mantıklı adımları hızlıca atmalısınız. Hani diyoruz ya devlet baba diye. Peki babalar evlatlar arasında ayrım yapar mı?

Devlet memurlarına verilen seyyanen artışın yarısı da emeklilere verilmeli, bu kök maaşlara yansıtılıp üzerine de enflasyon yıllık farkı eklenmeli. Eğer böyle bir hesap olmaz ise emeklinin keseceği fatura ağır olur benden hatırlatması.

***

Elbette millet olarak şükretmeyi dua etmeyi çok iyi biliriz ama unutulmasın ki bizim milletimizin ceza yöntemi de fena değildir. Şimdi etkili yetkili kim varsa oturup bir kez daha düşünecek yeniden hesap kitap yapacak ve olması gereken rakamı emekliden esirgemeyecek.

***

Eğer ben bilirim havasıyla devam edilecek olursa o zaman "emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyenler buyursun o zaman emeklinin maaşı ile bir ay bile değil sadece bir hafta idare etsin o zaman emekli de sesini kesip otursun. Olur mu?

Elbette olmaz. Olmamalı...

SON SÖZ

Açıkçası ben, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu haksızlık için gerekli müdahaleyi yapacağına inanıyorum.