OLMADI VEKİL BEY

Manavgat ve diğer ilçelerimizde meydana gelen yangınlar sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilimizi ziyaret etti. Bu ziyareti ile yaramıza merhem olmak yerine Manavgat’ta düzenlediği basın toplantısında yalanlarını sıralayarak yanan ateşe benzin döküp gitti.

***

Anlaşılan o ki; Kılıçdaroğlu ilimizden ayrılırken Antalya’nın irili ufaklı CHP’li siyasetçilerine talimat vererek ‘’Benim yalanlarımı devam ettirin. Yoksa; çıranızı yakarım!’’ demiş. Ya da; yalan, provokasyon CHP’li siyasetçilerin iliklerine kadar işlemiş. Bilemiyorum artık.

***

Gündoğmuş yanarken ve de Gündoğmuş’ta iki bakanımız yangının göbeğinde, yangının söndürülmesini koordine etmeye çalışırken;  uçaklar, helikopterler havada uçuşurken, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yangın bölgesinin 10-15 km gerisinden provokatif bir ses tonu ile  “Buraya uçak gönderin… Uçakkk… İnsanlar yanıyor’’ diyerek bir video attı.

***

İki bakan olay yerinde iken, uçak ve helikopterler havada uçuyorken, Muhittin Böcek olay yerine bile gitmeden böyle bir video çekip sosyal medyadan atması, Sonrada ‘’Uçak ve helikopterleri ben çağırmasaydım, gelmeyeceklerdi. ’’ demesi sizce normal mi?

***

Kemal Kılçdaroğlu ve Muhittin Böcek faciasını tam atlatmıştık ki; Bu sefer CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek sahne aldı. O da; Manavgat, Kızıldağ bölgesinden aynı söylemlerde bulundu.

***

Hatta bu konuda yalan söylediği gerekçesiyle haber yapan Ülke TV haber ekibine sataştı, sataşma nedeni ile haber ekibi, Rafet bey hakkında suç duyurusunda bulundu.

***

Rafet Zeybek’e havada uçan helikopter ve uçaklar gösterilince de; tıpkı Muhittin Böcek gibi ‘’Ben çağırdığım için geldiler’’ dedi. Olaya her iki açıdan bakabilmek için Rafet Zeybek’in sosyal medya hesabına göz attım. 

***

Artı TV, Tele 1, KRT TV’deki, konuşmalarını ve Ülke TV’nin yayınlarını izledim. Yangın başladığı ilk günden beri, Rafet Zeybek sosyal medya hesabından, TV kanallarından yangın bölgesinde ‘’Uçak yok’’ demiş. Yani; Rafet beye göre yangının başladığı ilk günden, ülke TV’de haber olduğu güne kadar Manavgat’a neredeyse hiç uçak gelmemiş.

***

Özgürlükçü ve demokratik bir parti olduğunu iddia eden CHP’nin vekili Rafet beye  göre; kendisine ve partisine oy verenler, destekleyenler seçmen,  yalanını yüzüne vuranlar trolmüş… Katıldığı yoldaş TV kanallarında ve sosyal medya hesaplarından öyle diyor…

***

Olmadı vekil bey, olmadı…

Keşke seni de AK Partili vekil Mustafa Köse gibi itfaiye hortumu taşırken, orman işçisi Özgür kardeşimiz gibi yanma tehlikesi altıda olan arazözünü ‘’80 milyonun hakkı var diyerek’’ canı pahasına korurken, ya da; Durdu ablamız gibi yangın söndürme ekibine erzak götürürken görseydik…

YAKIŞMADI

Görmedik, göremediğimiz gibi, yangın bölgesine kilometrelerce uzaktan çektiğin algı videolarını, bu videolarını kınayan vatandaşları trol olarak tanımlamanı, tepkiler iyice artınca da sıkışan her CHP’li  gibi sosyal medya hesabından Atatürk resmi paylaşmanı gördük. Yaptıkların siyasete yakışmadığı gibi Yörüklüğe de yakışmadı. Bunu sadece ben değil, sosyal medya paylaşımının altına yorum yapan halk da diyor.   Üzgünüm.