OLMADI OLAMADI OLAMAYORUDU

Alanya’da ünlü bir söz vardır. Alanyalı Kevki’nin şiirinin adı; olmadı, olamadı ve olmayorudu. Alanyaspor’u şu anda özetleyen cümle tam olarak bu. 

Ligin başından beri aynı takımla oynadığı için zaman zaman eleştirdiğimiz Ömer Hoca Trabzonspor deplasmanına zorlukla 2 değişiklik ile çıktı. Takımın en as stoperi olan Furkan ve sol bekin değişmez ismi Yusuf kart cezaları nedeniyle sahada yoktular. Yusuf yerine Balkovec ve Furkan yerine Aliti ilk 11’delerdi ki bunları eleştirecek ya da övecek bir durum yok. Çünkü başka da alternatif yoktu. Acaba Furkan’ın yokluğunda Leroy Fer stoper denenir mi dedim ama çokta gerek yoktu. En azından Trabzonspor gibi kaliteli isimlerden oluşan ve tribünü ile fark yaratan bir deplasman maçında riske çokta girilmez. Sadece geçen Ömer Hoca Efecan’ı on numara mevkine çekip Novais’i geri çekmiş ve Richard, Janvier ikilisini ilk kez bozmuştu. O maçı kazandık diye bu maçta da aynısı yapılır mı hayır. Çünkü Trabzon hücumda çok daha kaliteli isimlere sahip ve savunmayı daha dikkatli yapmak gerek. Yani Ömer Hoca’nın kadro tercihi güzeldi. Aslında bu doğru on bir ve taktik sahayada yansıdı. Alanyaspor hiç de azımsanamayacak bir oyunla maçı zaman zaman domine bile etti. Bu staddan puan almak Dünya’nın her takımı için zordur. Alanyaspor belki bir anlık hata ile golü yemese puanı alacak hatta maç 0-0 sürse belki açılan Trabzonspor savunması karşısında daha net pozisyonlarda bulabilirdi. Bu noktada elbette bitiricilik ve son vuruş ustalığı gibi isimler devreye girer. Çok sevdiğim bir laf vardır. Teknik adam topu şut anına kadar getirtebilir ve planlayabilir. Ancak o son vuruşu futbolcu yapar. Doğal olarak onu yapamazsan hoca suçlu değildir. Ben Ömer Hoca’nın biraz daha kredisi olduğunu düşünüyorum. Lig de o kadar kötü takım var ki küme de düşmeyiz gibi. O yüzden deneme yoluyla yaptığımız bu kadro bir nebze güçsüz kalsa da denemiş olduk. En azından iyilerle devam eder, tutmayanları yollarız. Devre arası 1-2 transfer ile yukarılara bile tırmanırız. Dediğim gibi biraz da şanssızlık var. Yani olmadı, olamadı, olamayorudu.

 

Ceza sahasında 17 kez topla buluşmuşuz ki Trabzonspor 20 kez bunu başarmış. Gol beklentimiz 0.97 yani bir gol bulacak kadar atak yapmışız ama bulamamışız. Karadeniz ekibi 393 pas yaparken, Alanyaspor 501 pas yapmış. Topla oynama ve şut gibi istatistiklerde de öndeyiz. Az da şans olsa güzel sonuçlarda gelecek.