ÖLDÜK ÖLDÜK AMA EN SONUNDA DİRİLDİK

Ligde oldukça kötü bir grafiği olan Alanyaspor, çok kritik bir mücadelede Gaziantep’i devirdi. Ligde beşinci olmak Avrupa Kupaları’na katılmak açısından oldukça önemli ve bu yarıştaki en yakın rakibimizi yenerek puan farkını açmış olduk.

Son oynadığımız maçlara göre oldukça iyi bir Alanyaspor vardı sahada. Daha maçın başında Davidson’un şutu ile bunu anladık bile. İnançlı ve ne yaptığını bilen bir takım izledik 90 dakika boyunca. Bol bol pozisyon bulduğumuz ve şutlar çekeceğimiz bir ilk yarıya da hazırdık. Ancak Gaziantep’in de Maxim ve Muhammet gibi gol yollarında çok etkili ayakları var. Gerçekten hazırlanış itibariyle güzel 2 gol buldular ve iki kere öne geçtiler. Onların tüm bu çabasına rağmen bizde de Salih Uçan vardı. Duran topları nerede olursa olsun penaltı gibi kullanan Salih’in 3 asisti ile maçı kazandık.

Bireysel olarak takımı incelersek, Salih ve 2 gol atan Mutafa Pektemek muhteşeme yakın bir oyun ortaya koydular diyebilirim. Mustafa’dan beklenilen ve istenilen tam olarak buydu. Çıkacak ve kafa vuracak gerçekten bu işi iyi yapıyor. Çağdaş Atan’ın orta saha kurgusunu beğendim. Berkan, Salih ve Siopis bence takımdaki en iyi orta saha oyuncuları. O yüzden bu üç isimde ısrar etmesi gerektiğini düşünüyorum. Siopis’in topladığı toplar, Berkan’ın mücadelesi ve Salih’in adeta bir maestro gibi takımı yönetmesi gerçekten güzeldi. Beklerimiz Moubandje ve Juanfran yine standart seviyelerindeydiler. Çok mücadele eden ancak yetenekleri de bir hayli kısıtlı iki isim bunlar. Özellikle Juanfran orta açmasa daha iyi olacak. Hiç bir ortası bırak yerini bulmayı ceza sahasının mantıklı bir yerine bile düşmüyor. Kaleci Marafona’da 2 gol yemesine rağmen iyi maç çıkardı diyorduk ki, son dakikalarda yine hatalı bir çıkışla golü yedi. Allah’tan ofsayt bayrağı kalktı yoksa yine kaleci kurbanı olarak 2 puan bırakacaktık. Ayağı çok düzgün güzel pas yapıyor ama Marafona eski formundan çok çok uzakta.

Son olarak maçın yıldızına gelelim(!) Babacar. Beşiktaş maçında kaçırdıkları ile bizi dillerle düşürmüştü. Sosyal medya trolleri Babacar maçı sattı derken, ben “bu adam hep böyle, girin bir izleyin demiştim.” Twitter’dan isteyen hesabıma gidip bakabilir. Tam olarak dediğim çıktı ve Babacar aynı golleri yine kaçırdı. Adeta sahada yürüdü yürüdü ve en sonunda beni çıkarın deyip çıktı. Birkaç güzel gol attı diye sana kredi verilecek değil Babacar. Kendine çeki düzen verme vaktin geldi de geçiyor bile. Yine de umarım sakatlığın ciddi değildir.

Şimdi Hatay, Gaizantep, Sivas, Karagümrük ve Alanya beşlisinden birisi ligde beşinci olacak diğerleri ise arka arkaya sıralanacak. Bu şehrin yeri Avrupadır. Antalyaspor kupayı alırsa Antalyaspor gider, alamazsa Alanyaspor gider. Bu saatten sonra ikisi de gidemese inciniriz…