OLANAKSIZLIKTAN ŞAMPİYONLUĞA

Her yıl yüzlercesi düzenlenen okullar arası futbol müsabakaları pek çok hikayeyi içerisinden barındırırken, bir başarı öyküsü de Kemer’de yaşandı. Kemer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin orta okul bölümünde okuyan minik futbolcular, yaşadıkları olanaksızlıklara rağmen yaşadıkları şampiyonlukla büyük başarıya imza attı.

SADIK ÇETİN SADAK

Kemer’de düzenlenen Okullararası Küçükler Futbol Şampiyonası’na katılan minik kramponlar, antrenman yapacak sahayı dahi bulmakta zorlanırken, rakiplerini birer birer devirerek, kupaya uzanmayı başardı.

TAŞLI ARAZİDE ÇALIŞTILAR

Okulun ön kısmında bulunan taşlı arazide zor şartlar altında çalışmalarını sürdürerek hedefe ulaştıklarını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni İlknur Yılmaz, “Maddi olarak en kötü durumdaki okul bizdik. Rakiplerimizin pek çoğu kulüplerde forma giyerken, bizim 11 futbolcumuz içerisinde sadece ikisi kulüp takımlarında yer alıyordu. Antrenman sahamız da yetersizdi. Otların olduğu, taşlık bir zeminde çalışarak başarıya ulaştık” diye belirtti.

KRAMPONU ORTAK KULLANIYORLAR

Kemer Belediyesi’nin daha sonra çalıştıkları araziyi düzeltme konusunda destek verdiğini, ancak yine de yetersiz olduğunu belirten Yılmaz, içerisinde bulundukları olanaksızlığı maçlarda yaşadıkları şu durumla anlattı: “Rakiplerimize göre maddi olarak çok gerideyiz. Öyle ki çıkan oyuncu, ayağındaki kramponu çıkarıp, giren oyuncuya veriyordu. Hakeme rica edip, biraz beklemelerini istiyorduk.”