OKUMUŞ PROVOKATÖRLER

Pandemi döneminde hepimiz; balkonlarımıza çıkarak sağlık çalışanlarımızı alkışladık. Pandemi öncesi de ben kendi adıma fiziki olarak sağlık çalışanlarını alkışlamasam da; kendilerine hep dua ettim. 

***

Geçtiğimiz günlerde kutlanan tıp bayramında da mahallemdeki aile sağlı merkezine giderek; temizlik görevlisinden, doktoruna kadar herkese birer karanfil verdim. Ömrüm olur o günleri görürsem gelecek sene de aynısını yapacağım.

***

Emekli olmadan önce de; Kütahya/Domaniç, Burdur/Çeltikçi ve Ağlasun ilçelerinde, ilçe emniyet amirliği yaptım. Bu görevlerim esnasında Jandarma teşkilatının personelini de hep kardeş olarak gördüm. İlçe Jandarma komutanlarımla yan yana durdum. 

***

Rütbesi fark etmeksizin emniyete gelen jandarma personeline çay ısmarlamadan yollamadım. Aynı şekilde ben veya bir bekçi arkadaşım ilçe jandarma komutanlığına gittiğimiz zaman; abi kardeş gibi karşılandık, saygı ve sevgi ile uğurlandık.

***

Mesleki olarak her zaman birbirimize destek verdik. Halkımıza daha güzel hizmetler etmek için; projeler ürettik, ürettiğimiz projeleri hayata geçirdik.

***

Yukarıda yazdıklarımdan sonra geleyim sadede...

***

Devlet kapısında görev yapan hiçbir kimse kendi nam ve hesabına iş yapmaz, yapamaz, yapmamalıdır… Yapan olur ise de; vatandaş adına devletçe cezası kesilmelidir. 

***

Muğla’da okumuş sözde doktor provokatörlük yapmıştır. Yaptığı provokatörlük tüm sağlık çalışanlarını kapsamaz. İlgilendirmez. Yüzbinlerce sağlık çalışanımızı ben; O doktornezdinde değerlendirmiyorum.

***

Değerlendirmemekle birlikte; başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, Muğla Valisi’ni, hastane yönetimini göreve davet ediyorum. Çünkü; Orada yaşanan olay basit, sıradan bir olay değildir. 

***

İşçi olsun, çifti olsun, esnaf olsun, amir olsun, müdür olsun,yahut ta statüsü olmayan bir vatandaşımız olsun; tedaviyi ret etme, hekim seçme hakkı vardır. Jandarma personeli kardeşim de bu yasal hakkını kullanmak istemiştir.

***

O, sözde doktor da bu yasal hakkı engellemeye çalışıp, üstüne üstlük jandarma personelimizin, kendisini darp ettiği iftirasını atatarak kendisinden şikayetçi olmuştur.

***

Bu da yetmezmiş gibi; hastane personelini sosyal medya ağı üzerinden toplayarak O jandarma personelini alkışlarla protesto ettirmiştir. Tüm bu olanlara TTBnin; ateşe benzin dökmesi de işin cabasıdır.

***

KUTU

BİR OLALIM,  DİRİ OLALIM

Arkadaşlar! Makamı, rütbesi ne olursa olsun; Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar olduğunu unutmayalım. Biz; sağlıkçılarımız, jandarmamız, polisimiz, işçimiz, çiftçimiz,  işverenimiz, esnafımız ve tek tek statülerimizi sayamayacağım 84 milyon T.C vatandaşı olarak; bir olalım. Diri olalım. İri olalım. Ve Hep birlikte TÜRKİYE olalım. Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…