OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ NETLEŞTİ

Okulların açılmasıyla ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bir alt komisyonu olan Toplumda Salgın Bilimleri alt kurulu bugün bir toplantı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerin de katılacağı toplantından çıkacak karar ile okulların açılış tarihinin ve şartlarının netleşmesi bekleniyor. İlk ve orta dereceli okulların 31 Ağustos’ta açılacağı söyleniyor.

İlk ve orta dereceleri okulların açılmasıyla ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. Bununla beraber Bilim Kurulu üyeleri tarafından hazırlanan; okulların nasıl açılacağına dair, rehber de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerine sunuldu. Bu kapsamda ise MEB yetkilileri de kendi çalışmalarını yaptı. Yapılan bu çalışmalar ışığında ise bugün Sağlık Bakanlığı’nda, hem MEB yetkilileri hem Sağlık Bakanlığı yetkilileri bir araya gelecek.

ŞARTLAR NETLEŞECEK

Yetkililerin bir araya geleceği bu toplantıda sonrasında ise ilk ve orta dereceli okulların açılış tarihin netleşeceği, okulların hangi şartlarda açılacağına dair kararların çıkması bekleniyor. Toplantıda alınacak kararları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletileceği ve ardından ise net tarih için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı düşünülüyor.

ESNEK TAKVİM UYGULANABİLİR

Okulları açılacağına dair belirlenen tarihler 2 ay öncesinden valiliklere ve il sağlık kurullarına gönderildi. Buna göre; özel okulların 15-17 Ağustos tarihinde, devlet okullarının ise 31 Ağustos tarihinde açılacağı bildirildi. Bunula beraber koronavirüsün (kovid-19) sık görüldüğü iller ve ilçelerde okulların açılışı ile ilgili farklı takvimlerin uygulanabileceği gündeme geldi.  

(Haber Merkezi)