OKUL İHTİYAÇLARI CEPLERİ YAKIYOR

Okullar açıldı, ders zilinin çalmasıyla birlikte aileleri de bir dert sardı. Her yer yangın yeri gibi alev alev yanıyor. Çocukların okul formalarındaki fiyat artışı inanılır gibi değil.

***

Düşünsenize bir aile de en az iki çocuk okutuyorsunuz ve bu çocuklara yazlık ve kışlık ikişer okul forması almaya kalkıyorsunuz ödediğiniz meblağ bin TL.  Bir de yedek forma almak isterseniz bu meblağ iki katına çıkacak. Herkes tutturmuş bir yol gidiyor. Kimi dinlesen o haklı, kimi dinlesen o mağdur.

***

Peki ya veliler? Bugün günümüz ekonomisinde okula servisle giden bir öğrencinin, aylık okul yemeği ile birlikte gideri aileye ortalama iki bin TL. Bunun yanında ek ders kitapları, okul etkinlikleri ücreti ve kırtasiye ürünlerini saymıyorum bile...

***

Geçtiğimiz yıllarda aileler için okulların açılması tatlı bir telaştı, şimdilerde ise bildiğin işkence. Okul alışverişi için kiminle konuştuysam hepsi birbirinden dertli.

Bu yılı iyi kötü atlatırız da seneye de böyle devam ederse seneye nasıl sağ salim çıkarız bu okul işinden diye bugünden diğer yılı düşünen aileler var. Eğitimin içine bütçe zorluğu girmesi resmen zorbalık!

***

Oysaki sağlıklı bir eğitim için tüm koşulların maddi ve manevi sağlanması gerekiyor. Tüm öğrencilerin eşit şekilde eğitim almaları gerekiyor. Bu sorun yıllardır devam ederken bir de üzerine maddi sıkıntıların çığ gibi düşmesi hiç iyi olmadı.

Bundan sonra ne olacak? Bu sorunun cevabını bilen var mı? Maalesef yok.

***

Umutsuz aileler, gelecekle ilgili kaygısı günden güne artan öğrenciler... Uzağa gitmeye gerek yok sanırım en yakınlarımızdan verelim bir örnek mesela. Dayımın kızı iki yıl önce Tarih öğretmenliğinden mezun oldu ama hala ataması yapılamadı ve şu an bir kafe de garsonluk yapıyor.

Komşumuzun oğlu üç yıllık doktor ama geçen yıl hasta yakınından dayak yedi, ağzı burnu kırıldı... Okudu da ne oldu!!! Bunlar kötü örnekler ama gerçekler!

***

Şu bir gerçek ki hepimizin tüm gayesi yarınlar için gençlerimizin yolunu açmak ve onlara sorunsuz bir yarınlar emanet etmek. Bazen karamsarlığa düşsek de inanıyorum ki her şey çok daha güzel olacak. Yarınlarımız gençlerimizin bilgi ışığında aydınlanacak.

***

Aileler olarak bizlere çok iş düşüyor. Evimizde çocuklarımızın kullanmadığı okul ihtiyaçları , küçülen okul formaları , kitaplar vs. varsa eğer onları baza altında saklamak ya da çöpe atmak yerine mahallemizde ihtiyacı olan biriyle paylaşabilirsiniz.

SON SÖZ

Daha güzel yarınlar için, çok geç kalmadan elindekileri bir başkasıyla paylaşarak bugünden yarına  yatırım yapma zamanı.