OKUL ÇEVRESİNDE ‘ŞİZOFREN’ KORKUSU

Kepez ilçesinde bulunan Yeni Mahalle İlkokulu çevresinde iddiaya göre akli dengesi yerinde olmayan bir kadın, uzun süredir okul yönetimine ve öğrencilere bilinmeyen bir nedenden dolayı taciz ediyor. Okul çevresinden bir an olsun ayrılmayan kadın, bölgede büyük bir endişe yaşatıyor.

Selma KUNAR/İrem GÜNEYBAZ

Kepez ilçesinde bulunan Yeni Mahalle İlkokulu çevresinde bir süredir akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir kadın, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere korku dolu anlar yaşatıyor. İddiaya göre her sabah okulun kapısında bekleyen ve giriş çıkış saatlerinde öğrencileri tehdit eden kadın, velilere ve öğretmenlere ise şiddet uyguluyor.

KORKU DOLU ANLAR YAŞIYORLAR

İddiaya göre okulun hemen arka tarafından bulunan bir binada yaşayan kadın, bir süre önce okul giriş ve çıkışlarında nöbet tutmaya başladı. Okula çocuklarını getiren velilere okul adına olumsuz söylemlere bulunan kadın zamanla öğrencileri ve okul yönetimini de rahatsız etmeye başladı. Kimi zaman sözlü kimi zaman ise fiziksel şiddetle karşı karşıya kalan öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul yönetimi ise bir an önce bu durumun sona ermesini istiyor.

Öte yandan akli dengesi olmadığına ilişkin raporu bulunan kadın nedeniyle okul çevresinde polis ekipleri 24 saat nöbet tutarak güvenliği sağlamaya çalışıyor.

“ÇOCUKLAR OKULA GİTMEK İSTEMİYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan veli H.E. kızının birinci sınıf öğrencisi olduğunu anlattı. Uzun süredir bölgede yaşanan durumun kendisini ve kızını çok endişelendirdiğini ifade eden H.E., “Bu bölgede yaşayan ve okulun arka tarafında oturan bir kadın giriş ve çıkışlarda öğrencilere, velilere ve öğretmenlere saldırıda bulunuyor. Okul bahçesinden içeriye bıçak attığını söylüyorlar. Eline aldığı taşlarla okul camlarını taşlıyormuş. Bizlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve güvenlik görevlilerin bile can güvenliğini tehdit ediyor. Çocuklarımızı okul gönderirken endişe içindeyiz. Çocuklar da artık okula gitmek istemiyor, korkuyorlar. Polisler bizi korumaya çalışıyor, ama kadının akli dengesi yerinde olmadığı için ve raporu olduğu için hakkında işlem de yapılamıyor” diye konuştu.

“ÇOK TEDİRGİN VE ÜZGÜNÜZ”

H.E., bu duruma bir an önce müdahale edilmesini istediğini belirterek, “Bütün veliler toplanıp şikayette bulunacağız. Bir an önce bu kadın hakkında adli işlem başlatılmalı. Herkes elini taşın altına koyacak ve çocuklarımızı, öğretmenlerimizi koruyacağız. Başka çaremiz yok. Yarın burada bir çocuğun boğazına bıçak dayamayacağının garantisi yok. Çok tedirgin ve üzgünüz” dedi.

ÇEVREYE, ÇEVREDEKİLERE ZARAR VERİYOR

Veli B.G. ise, kadının hastaneye yatırılmasına yönelik bir karar alındığını ancak bu kararın uygulanmadığını iddia etti. Akli dengesi yerinde olmayan kadının bir an önce tedavi altına alınması gerektiğini vurgulayan B.G.,  şunları kaydetti:

“Hem çocuklarımızın, bizim hem de kendi sağlığı için bir an önce hastaneye yatırılması gerekiyor. Tedavi edilebiliyorsa edilsin kendi de biz de kurtulalım. Benim burada özel çocuğum okuyor. Günün belli saatlerine burada vakit geçiyorum. Korkunç olaylara şahit oldum. Kadın sürekli okul çevresinde arabaların plakalarına zarar veriyor, bağırıyor etrafı rahatsız ediyor. Geçtiğimiz gün 85 yaşlarındaki bir teyzenin boğazına saldırdı. Çocuğunu bu okula neden gönderiyorsun diye kadını darp etti. Bu gibi durumları yaşamak istemiyoruz.”

Öte yandan bazı veliler ise çocukların kadının kendilerine sürekli el salladığını söylediklerini ve bu nedenle öğrencilerin okula gitmek istemediklerini kaydetti.