OKKALI OLSUN!

Önceki yazılarımızda yeni dönemin şifrelerinden ve yol haritasından bahsederken özellikle Bakanlar Kurulu üyelerinin konusuna yabancı olmadığını, her birinin mutfaktan yetiştiğini ve Türkiye Yüzyılı projelerinin uygulanması noktasında başarılı olacaklarına inandığımı yazmıştım.

***

O yazıda ekonomiye özellikle değinmemiş, başlı başına özel bir konu olması dolayısı ile tek bir yazıda değinmek istemiştim. Evet, yeni dönemin belirlenen yol haritasındaki en önemli ayaklarından birisi ekonomide uygulanacak model ve belirlenecek yöntemler.

***

Öncelikle belirteyim ki; ne ekonomistim, ne de bu işlerden anlarım. Bir cebimdekine, bir de cebimdekinin beni ve ailemi yaşam tarzı anlamında nasıl mutlu edip etmediğine bakarım. Eğer mutlu etmiyor, yetersiz kalıyorsa sebeplerine bakarım.

***

Pandemi dönemiyle hayatımıza giren ekonomik hainlerin bu yetersiz kalıştaki rolünü çok iyi görebilirken arkasından başlayan savaş ta fırsatçıların yoldaşı oldu adeta… Her kafasına estiklerinde önüne gelen ürüne zam yaparak vatandaşı adeta canından bezdirdiler.

***

Üç harfli marketlerden tutunuz da açgözlü ev sahiplerine kadar bu işi bu boyutlara taşıyanlara bu güne kadar yapılmayanın artık yeni dönemde yapılmasını beklemek en doğal hakkımız olsa gerek.

***

Seçim süreci ile başlayan durgunluğun seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yeniden hortlamaya başlaması Ekonomi Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in ne kadar zor bir görev üstlendiğini gözler önüne seriyor adeta.

***

Bir bakıyorsunuz altın, bir bakıyorsunuz dolar adeta yarış halinde… Onlar öyle olur da fırsatçılar durur mu? Hemen zam… Bir durun hele yahu! Dakika bir gol bir bu ne Allah aşkına…

İşte şimdi bence tam zamanı!

***

Doların yükselmesini fırsat bilerek hemen zam yapanlara “Gel bakalım arkadaş buraya, hangi girdilerinde artış yaşadın, ne kadar yaşadın, ne kadar zam yaptın” sorusunu soracak ondan sonra da ibreti alem için hangi firma ise tam bir yıllık cirosu kadar cezayı bir yapıştıracak hadi bakalım ondan sonra bir daha aynı alçaklığa tevessül eden olacak mı hep beraber göreceğiz.

***

Haaaa yasa mı eksik, kanun mu uygun değil? Düzenleyin arkadaş bir zahmet! Sizi tutan mı var? Şunu da hatırlatayım ki rahmetli Demirel “Tencerenin deviremeyeceği iktidar yok” demişti.

SON SÖZ

Evet, bu seçimde belki o olmadı çünkü tencereden, tavadan daha önemlisi vatan söz konusu idi… Ama unutmayalım ki “Canı yanan eşek atı geçer” demiş atalarımız bilmem anladınız mı?