OKAN HANÇER’DEN ‘KIRCAMİ’ UYARISI

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Kırcami bölgesinde yürütülen çalışmaları değerlendirerek, çeşitli önerilerde bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Kırcami bölgesinde ilişkin yayımladığı açıklamada, bölgede yapılan son çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kırcami bölgesindeki üst ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlamalarının tamamlanmasının ardından parselasyon plan sürecinin başlayacağını, süreç içerisinde Arazi ve Arsa Düzenlenmeleri hakkındaki yönetmelikte çeşitli değişiklikler yapıldığını ifade eden Hançer, söz konusu değişimlerin mülkiyet sorunlarının çözümüne katkı sağlayarak, hak sahiplerinin yararına olacağını bildirdi.

“ŞİMDİDEN TEDBİR ALINMALIDIR”

Öte yandan Hançer, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında, hali hazırda kullanılan kadastro yollarının korunmaması neticesinde, yeni açılacak imar yollarında çok fazla kamulaştırma yükü oluşabileceğini belirterek,  “Mevcut kadastral yolların korunması, plana göre yolda kalan ve kamulaştırılması gereken müştemilatların sayısını azaltarak kamulaştırma yükünü azaltacaktır. Mevcut imar planına göre yapılacak kamulaştırma işlemleri idarelerin çok daha fazla maddi yük altına girmesine neden olacaktır” uyarısında bulundu.

İlgili kurumların bu konuda önlem alması gerektiğini ifade eden Hançer, “Mülkiyet odaklı yapılacak çalışmalarla gelecekte sürecin tekrar tıkanmasına neden olacak, hak sahiplerinin mağduriyetlerinden kaynaklı ortaya çıkabilecek dava ve mahkeme süreçlerinin önüne geçilecek tedbirler şimdiden alınmalıdır. Aksi durumda hak sahipleri tarafından ilgili idarelere açılması muhtemel davalar sonucu vatandaşı canından bezdiren mahkeme süreçlerinin ortaya çıkması muhtemeldir” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ