OHOO İŞİMİZ VAR

Süper Lig ekibimiz Alanyaspor 44. dakikada 10 kişi kalan Adana Demirspor ile kendi evinde 0-0 berabere kaldı. Ligde üst üste 3 maç yenilmeyen ardından gidip sonuncu sıradaki galibiyeti bile olmayan Ümraniye’ye yenilen Alanyaspor, ligin en dişli takımlarından Adana Demirspor’a diş geçiremedi. Aslında maç öncesi birer puan iki takım içinde kötü değildi ama rakibin en önemli oyuncusu olan Belhanda ilk yarı bitmeden atılınca 3 puan alabileceğimizi düşünmüştüm.

İtalyan Hoca Farioli maça sarı kart cezalısı olan Furkan’dan yoksun olunca Rassoul’u orada dener demiştik ancak o 3’lü savunmayı tercih etti ve Leroy Fer’i stopere çekti. Sol kanatta ise değişik bir tercih ile Yusuf ve Oğuz gibi iki genç ama dinamik isme görev verdi. Başlangıç planı açısından pek eleştirilecek bir şey yok. Plan gayet iyi işledi ve gerçekten çok kötü bir dönem geçiren Hassan’ın kötü gidişinin sürmesi ile gol bulamadık. Zaman zaman Adana ekibi de pozisyon bulsa da genel anlamda iyi defans yaptığımız bir ilk yarıydı. Adana ekibinde Dünya Kupası kadrosuna alınmayarak hayal kırıklığı yaşayan hakemin doğru bir kararı ile 10 kişi kaldı.

10 kişi kalan Adana ekibi bir anda öyle bir gömüldü ki savunmaya zaten gol sorunu çekemeyen Alanyaspor’a bütün kapılar kapandı. 11 kişi olsalar kesinlikle daha çok hücuma çıkacak ve boşluk bulunabilecekti ama 10 kişi kalarak belki de 1 puanı almış oldular. İyice kapanan rakibi açmak için kulübeye balan Farioli ise Famara, Eduardo ve Targhalline gibi isimler dururken Candeias ve Lısamba’yı sahaya sürdü. Evet özellikle Candeias kötü maç çıkarmadı ama gole oldukça uzak bir isim. 75. dakika da bu isimler girer derken kenarda Cavaleiro’yu gördüm. Yıllarca Fransa ve İngiltere de oynamış geçen sezon Fulham’da 21 maça çıkmış oyuncumuzu o kadar az kullandık ki bu sezon unutmuşum bile.

Bana göre yanlış tercihlerle bir türlü baskıyı kuramadık ve maç başladığı gibi bitti. 16 şut çekmişiz bu güzel ama sadece 4 tanesi isabetli. 2.26 gol beklentisi yaratmışız 6 net pozisyona girmişiz güzel ama gol bulamadık. E 10 kişi kalan takıma da bunlar zaten olur. Mesela 16 şutun 13’ü ikinci yarıda gelmiş.

İyi tarafından bakarsak Adana Demirspor bu sene iyi ve 1 puan kötü değil. Genele bakarsak ise bu oyunla işimiz zor.