Oğuz atıyor Şimşek kaybetmiyor

Bu sezon gösterdiği performansla pek çok kulübü de peşine takan Oğuz Aydın, Alanyaspor’un da kaderini değiştiriyor. Son olarak Konyaspor’a karşı asist yapan Oğuz Aydın’ın bu sezon skor katkısı yaptığı 11 maçın hiçbirinde Turuncu-Yeşilliler mağlubiyet görmedi.

Alanyaspor’da bu sezon gösterdiği performansla kariyerinde ilk kez A Milli Takım’dan davet alan ve pek çok kulübü peşine takan Oğuz Aydın, attığı ve attırdığı gollerle Turuncu-Yeşillilerin kaderine direkt etki etti. 23 yaşındaki futbolcu, takımında bu sezon en çok gole katkı koyan ismi olurken, Antalya ekibi bu karşılaşmaların hiçbirinden mağlubiyetle ayrılmadı.

29 PUAN KAZANILDI

Süper Lig’de bu sezon 31 maça çıkan Oğuz Aydın, 9 gol ve 6 asistlik performans sergileyerek 15 gole direkt etki etti. Aydın, 11 maçta bu sayıya ulaşırken, Alanyaspor bu karşılaşmalarda 9 galibiyet ve 2 beraberlik alıp, 29 puan elde etti. Oğuz Aydın’ın gol ya da asist yaptığı karşılaşmalarda Başakşehir, Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Samsunspor, Trabzonspor, Sivasspor, Kayserispor, Gaziantep FK ve Konyaspor’u deviren Şimşek, Hatayspor ve Adana Demirspor’la da beraberlikle sahadan ayrıldı.

TÜRKİYE KUPASI’NDA DA DEVAM ETTİ

Oğuz Aydın’ın şansı, Türkiye Kupası’nda da devam etti. Bu sezon kupada iki tur geçen Alanyaspor’da 4-1 kazanılan Belediye Kütahyaspor maçında da gol kaydeden Oğuz Aydın, elendikleri Samsunspor mücadelesini ise boş geçti.

ZİRVE YAPTI

Alanyaspor formasını ilk kez 2021-2022 sezonun sırtına geçiren Oğuz Aydın, bu sezon çıktığı 31 Süper Lig maçında 9 kez fileleri havalandırdı. Alanyaspor’daki ilk sezonunda ligde 20 maçta görev alırken, 6 kez gol sevinci yaşamıştı. Bu sezonun tamamlanmasına 9 hafta kala maç sayısını geliştiren başarılı futbolcu, gol sayısını da yükselterek dikkat çekti. Genç futbolcu, geçen sezon ise Süper Lig’de 1 kez gol sevinci yaşadı.

79 MAÇTA 16 GOL

Bugüne kadar Karacabey Belediyespor, Bucaspor, Bucaspor 1928 ve Alanyaspor formalarını terleten Oğuz Aydın, toplamda 173 lig maçında boy gösterirken, 33 kez gol sevinci yaşadı. Alanyaspor’la da Süper Lig’de 79 maça çıkan Aydın, 16 gol kez gol atma başarısı gösterdi. Türkiye Kupası’nda da Alanyaspor ile 12 maça çıkan genç yıldız, 4 kez fileleri havalandırdı.