ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKTI ÇİFTÇİLİĞE BAŞLADI

Manisalı girişimci Canan Kılıç, öğretmenliği bıraktıktan sonra yerleştiği bağ evinde, FAO (Food and Agriculture Organization) projesiyle aldığı 2 inek ve bir karma makinesiyle başladığı işinde şimdi bir yandan ineklerinin sayısını artırırken, bir yandan da geleceğe yönelik bir süt sağım tesisi kurarak istihdama katkı sağlamayı amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün iş birliğinde yürütülen FAO projeleri kapsamında faydalanıcılara verilen destekler ile bireylerin hem iş gücü piyasasına katılımları hem de tarım alanında iş kurma imkanları artırılıyor. Bitkisel üretim, hayvancılık ve gıda sektörlerinde verilen eğitimler ile katılımcıların mesleki becerileri geliştirilirken, faydalanıcıların hayallerinin gerçekleşmesine yönelik de kapılar aralanıyor.

ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKIP, ÇİFTLİK KURDU

Turgutlu ilçesinde yaşayan, evli ve 1 çocuk annesi Canan Kılıç'ın başarı hikayesi de tüm kadın çiftçilere örnek oluyor. Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Mezunu olan ve 4 yıl devlet kurumlarında vekaleten öğretmenlik yapıp sonrasında 8 yıl özel şirketin müşteri çözüm merkezi departmanında uzman müşteri temsilcisi olarak görev alan Canan Kılıç, tüm bu başarılı çalışmalarına rağmen hayalindeki yaşamın bunlardan ibaret olmadığını düşünerek, eşiyle birlikte şehir hayatından uzaklaşmaya karar verdi. Daha önce satın aldıkları bağ evine yerleşen çift, Kılıç'ın tazminatı ile iki inek ve bir karma makinesi aldı.

DHA