Öğrencisini seminerde buldu

Antalya'nın Kepez ilçesi Toros Anadolu Lisesi İngilizce Bölüm Başkanı Berrin Dalar Balkan, öğretmenlerin 2024 Haziran Mesleki Çalışması seminerlerinde eski öğrencisini buldu.

Öğretmenlerin 2024 Haziran Mesleki Çalışmasını istedikleri illerde yapmaları bir çok sürprizi de beraberinde getiriyor  Antalya'nın Kepez ilçesi Toros Anadolu Lisesi İngilizce Bölüm Başkanı Berrin Dalar Balkan da seminerin ikinci gününde bu sürprizlerden birini yaşadı. 

Berrin Dalar Balkan, 25 yıl önce Şırnak Cizre Kız YİBO Okulunda okuttuğu ilk öğrencisi Berivan Kara’yı Şırnak’tan Antalya’ya seminere gelen bir yakını sayesinde buldu.  İngilizce Öğretmeni Berfin Kara’nın Antalya’yı seminer için tercih etmesiyle başlayan tesadüfler zinciri kuzeninin, görevli olduğu okuldaki İngilizce Bölüm Başkanı Berrin Dalar Balkan’in ilk öğrencisi olduğunu öğrenmesiyle devam etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde  Özel Eğitim Okul Müdürü olan Berivan Kara'yı henüz 11 yaşında iken okutan ve  tayini çıktığı için bir süre sonra kendisinden haber alamayan Berrin Öğretmen'e sürpriz 25 yıl sonra geldi.  Amcasının kızı ile bir telefon görüşmesi yapan Berfin Kara Berrin öğretmen ile yatılı öğrencisi Berivan Kara’yı telefonla buluşturdu. Birbirlerinin sesini çeyrek asır sonra duyan öğretmen ve öğrencisi  ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı.