ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi dün düzenlenen karne törenleriyle sona erdi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı Muratpaşa ilçesinde bulunan İnönü Ortaokulu öğrencileriyle karne sevincini paylaştı.

Özge Toptaş, Rabia Demirok

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla Muratpaşa ilçesindeki İnönü Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi.  Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, “Bugün itibarıyla ara yıl tatiline başladık. Çocuklarımız yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinden sonra nihayet salgın koşullarına uyarak bir dönemi tamamladılar. Bizler de hamisi olduğum İnönü Ortaokulu’nda anaokulundan 8’inci sınıfa kadar olan çocuklarımızın karne sevincine ortak olduk” dedi.

“BİR KİTAPTA BENİM İÇİN OKUYACAKLAR”

Öğrencilere tatil sürecine ilişkin tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Yazıcı, çocukların keyifli bir tatil geçirmelerini dilediğini söyledi. Yazıcı öğrencilerin dinlenmenin yanı sıra kitap okumaları gerektiğini belirterek, “Öğrencilere güzel bir tatil geçirmelerini öğütledik. Ancak vali amcaları olarak bir kitapta benim için okumalarını istiyorum. İnanıyorum ki tatilde dinlenirken bir kitapta benim için okuyacaklar” diye konuştu.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak, eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan Ahenk Projesi’ni hatırlatan Yazıcı, “Ahenk projesiyle çocuklarımız kitap okumaya başladılar. Bu kapsamda dolayısıyla sadece İnönü Ortaokulu öğrencilerinden değil Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm okullarımızın öğrencilerinden vali amcaları için kitap okumalarını bekliyorum” dedi.

ASİST PROJESİNDE ÖNCELİK

Vali Yazıcı, Antalya’da okullarda spor yaptırılması üzerine başlatılacak Asist projesiyle ilgili açıklamalarda da bulundu. Proje kapsamında çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yazıcı, “Projemizin çalıştayını gerçekleştirdik. Okullarda spor yaptırılmasıyla ilgili çalışmaları görüştük, önerileri aldık. Projemizin birçok başlığı var ancak ben alt gelir gruplarının yoğun olduğu okullardaki öğrencilerin tamamına spor yaptırmaya öncelik veriyorum. Bu kapsamda alt gelir grubundaki çocuklarımızın bireysel tüm malzemelerini karşılayacağız. Çocuklarımızın hayatlarını daha düzenli, disiplinli, hedefli ve özgüvenli sürdürmelerini spor marifetiyle öğretmeyi hedefliyoruz. İnşallah güzel bir proje olacak” diye konuştu.

Yazıcı projenin Kepez İlçesi ağırlıklı olmak üzere tüm ilçelerde sürdürüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Projemiz 30’u aşkın okulla ağırlıklı olarak Kepez İlçesinde, Akseki’den Elmalı’ya kadar ilçelerin büyüklüklerine göre uygulanacak. Küçük ilçelerimizde birer, büyük ilçelerimizde üçer okul, Manavgat ve Alanya gibi ilçelerimizde beşer okuldan başlayarak alt gelir gruplarının yoğun olduğu okullarda yürütülecek. Projemizle okullarda spor faaliyetlerinin arttığını göreceğiz. Çocukların beden ve vücut sağlığının her şeyin önünde olduğu bilinciyle yaptığımız bir proje olacak. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Gençlerimizle, çocuklarımızla her daim ilgilenmek, geleceğe hazırlamak bizim birinci görevimiz. Bu manada ilimizin tüm ilgili kurumlarıyla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. “

Törenin ardından Vali Yazıcı ve protokol üyelerince öğrencilere karne dağıtıldı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, ana sınıftakilere oyuncak üst sınıflardakilere de birer kitap armağan etti.

VALİ YAZICI’DAN SPOR VURGUSU

Okullarda Spor Çalıştayı'na Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Abdurrahman Aktop, akademisyenler, antrenörler, sporcular ve öğrenciler katıldı. Çalıştaya Vali Yazıcı başkanlık etti. Okullarda 'Spor Çalıştay'ı programına katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Sporun çocuklarımızın hayatının şekillenmesinde büyük bir rolü var" dedi.