ÖĞRENCİLERDEN LİDER’E ZİYARET

Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Sunuculuk, Spikerlik ve Diksiyon Kursu öğrencileri kısa sürede Antalya’da ses getiren haber ve programlarıyla dikkat çeken Lider Medya’yı ziyaret etti.

Rabia DEMİROK/Özge TOPTAŞ

Antalya’da Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Sunuculuk, Spikerlik ve Diksiyon Kursu’nda eğitim alan Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Lider Medya’ya ziyarette bulundu.

Sunuculuk, Spikerlik ve Diksiyon Kursu eğitmeni Özlem Özgül öncülüğünde Lider Medya binasına gelen öğrenciler ilk olarak 21 farklı programın çekildiği Lider Haber Stüdyosu’nu gezdi. Lider Medya Genel Müdürü Mehmet Karakaya ve Yönetmen Sadık Çetin Sadak ile bir araya gelen öğrenciler program çekimlerine ve teknik çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Stüdyo alanın ardından son teknoloji ekipman ve sistemlerin yer aldığı reji birimine geçen öğrenciler, program arkasında yürütülen çalışmaları izleme fırsatı buldu. Ziyarette Haber Merkezi’nde Lider Gazetesi ve Lider Haber ekibi ile bir araya gelen öğrenciler Lider Haber İstihbarat Şefi Fatma Arslan, Lider Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Arğıllı, Lider Haber Muhabiri İrem Güneybaz, Lider Gazetesi Muhabiri Zehra Tekeci ve İnternet Editörü Özge Toptaş ile sohbet etti.

Haber Merkezi çalışmalarına ilişkin bilgi alan öğrenciler basın mensuplarına mesleğe dair merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakaladı. Montaj birimi ve seslendirme odalarını da inceleyen öğrenciler, gazetecilerden mesleğe ilişkin tavsiyeler aldılar.