ÖĞRENCİLER SAHİLİ ÖVMEYE DOYAMADI

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri farkındalık yaratmak amacıyla ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde çöp toplama etkinliği düzenledi.

İrem GÜNEYBAZ – Fatma ARSLAN

Antalya’ya çeşitli etkinlikle yaparak farkındalık yaratmak için gelen 11 İstanbul Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Konyaaltı Sahili’nde yerel bir dernek desteğiyle çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. Antalya’nın farklı bölgelerinde meyve toplama, ağaç ve fidan dikimi yapan öğrenciler lise ve ortaokul öğrencileriyle de bir araya geldi.

“SAHİLİ OLDUKÇA TEMİZ BULDUK”

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde çöp toplama etkinliğine katılan öğrenciler, Lider Medya ekibine açıklamalarda bulundu. Öğrencilerden Beşir Akkuş, Konyaaltı Sahili’ni çöp konusunda oldukça temiz bulduklarını belirterek, “ Antalya’da birçok etkinliğe katıldık. Portakal topladık, liselere kitap dağıttık, anaokul öğrencileriyle boyama etkinliği düzenledik. Yarın da engelli çocuklarla bir araya geleceğiz. Bizler buraya proje yapmaya geldik. Konyaaltı’nda yaptığımız etkinlikte ise sahili oldukça temiz bulduk. Kendi aramızda bunu bir yarışmaya dönüştürdük. Faydalı olduysak ne mutlu bize” diye konuştu.

“YEREL HALK ÇEVRE KONUSUNDA ÇOK TEMİZ”

Bir diğer öğrenci ise sahil temizliği etkinliğine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Konyaaltı Sahili’nin temizlik konusunda kendilerini şaşırttığını ifade eden öğrenci, “Ben yerel halkın çevre konusunda çok temiz olduğunu gördüm. Sahilin bu kadar temiz olacağını düşünmüyordum. Burada bir dernek desteğiyle etkinliğimizi yaptık, ekipman destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok keyifli bir deneyim oldu benim için. Daha önce sahil temizlememiştim. Çevreye faydalı bir iş yapmak insana kendini çok iyi hissettiriyor. Hem çevreye hem kendine katkıda bulunuyorsun. Herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.