Öğrenci yazar buluşması

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak önderliğinde başlatılan “Öğrencilerimiz Yazarlarla Buluşuyor” projesi, Lider Gazete Köşe Yazarı Eylül Ayça Karakuş’un katılımıyla yapıldı.

Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Karakuş, öğrencilere kitapların dünyası ve kişinin kendini tanımasıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, ‘Adın Ömrüme Hatıra’ ve ‘Ne Çok Şey Var Bir Bilsen’ kitaplarının çıkış hikayelerini öğrencilerle paylaşan Karakuş, hayat dair çarpıcı örnekler verdi.  Öğrencilere kitap okumayı sevip sevmediklerini sordu ve öğrencilerin cevaplarına göre kitap okumanın önemine değinen Karakuş, öğrencilere konuşmasında “Bilinçaltınızın kitap okumama isteğini size oynadığı olumsuz oyuna kahramanlık ediyorsunuz ne yazık ki… Kitabı okumayı gerçekten istedin mi? Hangi kitapların ilgini çekeceğini biliyor musun mesela? Ya da eline alıp sayfasını dahi açmadığın bir kitapla ilgili yorum yapabilecek kadar o kitaba yakın oldun mu hiç? Gerçekten bir kitapla arkadaş, sırdaş olmayı denedin mi? Eğer bu soruların cevaplarının hepsi olumsuz ise demek ki kitaplarla dost olmayı denememişsiniz ve kendinize yapacak olduğunuz en büyük yatırımdan her gün avuç avuç eksiltmişsiniz demektir. Ama geç kalmış sayılmazsın, gün bugün olabilir. Ben birazdan bu kapıdan çıkıp gideceğim. Zamanla adım bile aklınızdan silinebilir eğer bugünün buluşmasından kendi payına düşenden bir parça da olup yaşamınıza dahil eder ve hayatınıza uyarlayabilirseniz ne mutlu bana” dedi.


ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

İnsanın iç yolculuğu hakkında konuşan Karakuş “Unutma ki, sen istemezsen kendine sen bile erişemezsin. İçsel yolculuğuna çıktığında kendine yakın en iyi yoldaş sadece sensin ve kendini ne kadar iyi tanırsan hayat yolculuğunun konfor alanlarını en iyi şekilde yine sen belirleyeceksin. İşte sırf bu yüzden her geçen gün kendini yenilemek ve kendinin farkına varmak zorundasın, hayatına değer katmalısınız” diye konuştu.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ın Karakuş’a çiçek takdimi ile söyleşi sona erdi. Eylül Ayça Karakuş da Okul Müdürü Hadi Yeke’ye  ‘Ne Çok Şey Var Bir Bilsen’ kitabını hediye etti.