ÖDÜLLER MOTİVASYON KAYNAĞI

İnsanoğlunun, yaşadığı hayata bir eser bırakmasının verdiği mutluluğun hazzını nasıl anlatabilirim bilemiyorum... Kendimi bildim bileli duygu ve düşüncelerimi en iyi şekilde yazarak ifade ettiğime inanıyorum. Hani derler ya “Söz uçar, yazı kalır.” İşte tam da öyle... Sözlerim uçup gitmesin diye durmaksızın yazıyorum.  



***

Uzun yıllardır yapmış olduğum röportajlar ve köşe yazılarımla okuyuculara buluşan bir yazar olarak hayattan şunu öğrendim; eğer sen gerçek olanı, en şeffaf haliyle yazıp hayata geçirmek istiyorsan o iş her ne ise rafta kalmıyor ve hayatın akışında yerini buluyor.  Geçtiğimiz aylarda Göktürk Dergisi’nde yapmış olduğum İKBALE kitabının röportajı ile Cihat Dündar imzasıyla 2. Altın Meslek ve Kariyer Ödül Töreni gecesinde “Yılın En Başarılı Röportajı” ödülüne layık görüldüm. İnsanın emeğinin karşılığını alıyor olması, takdir edilmesi ve sesinin duyuluyor olması gerçekten onur verici...

***

Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2. Altın Meslek ve Kariyer Ödül Töreninde alanında en iyi, en başarılı insanlarla bir araya gelmenin mutluluğuyla ödülümü aldım. Ödül törenleri bizler için çok büyük motivasyon kaynağı... Demek ki birileri yaptığımız işleri görüyor, önemsiyor ve sesimize ses olmak için bizleri edebiyat ve sanat adına bir çatı altında topluyor.

Eğitimlerimde vermiş olduğum örneklerden birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Fırında bekleyen pişmiş keki evinize gelen kişiye ikram etmezseniz o kekin evinize gelen kişiye bir faydası, bir yararı olur mu? Tabii ki olmaz... Ya da sandıkta yıllarca saklanan iğne oyalı yazmayı açığa çıkarmazsanız o yazmanın hayata dair bir varlığı olur mu? Tabi ki olmaz...


***

Açığa çıkmayan, saklanan, gizlenen her şey zamanla zamana yenilir ve yok olur gider. Benim hayata bakış perspektifim de tam böyle işte... İstiyorum ki olanı olduğu gibi kabul etmenin ötesine geçeyim. Benim faydalandığım bir eserden bir başkası da faydalansın. Benim öğrendiğim önemli bir bilgiyi bir başkası da öğrensin. Öğrenilen bir bilginin;  kime, ne zaman, nerede lazım olacağı hiç belli olmaz.

Hayat sorulardan ibarettir ve her sorunun cevabı vardır. Bazı şeyler kadere bırakılmamalı. Bazı şeyler oluruna teslim edilmemeli... Elinden geldiğince sınırlar imkanlar doğrultusunda zorlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Ben kendimi şanslı hissediyorum, çünkü her şeyi olduğu gibi çok çabuk kabullenip sineye çekmiyorum. Mücadele ediyorum, pes etmiyorum. Savaşıyorum, sırtımı dönüp gitmiyorum. Ve bir kadın olarak cesaretimi ve gücümü göstermekten büyük onur duyuyorum. Bu hayatta ben de varım diyebilmeli insan...


***

Yarınlarımıza, geleceğimize yön verebilmek için hepimizin taşının altına elini koyması gerekiyor diye düşünüyorum. Sorumluluk bilincimiz ne kadar çok beslersek hayattan o kadar çok keyif alacağımıza inanıyorum ve en iyi kendimden biliyorum ben yaşadığım her andan fazlasıyla keyif alıyorum. Küçük mutlulukların büyük mutlulukları doğuracağını biliyorum. 

Ve dün gece o mutlu anlardan biriydi. “Çocuk Olamadan Anne Olmak”  röportajı ile sesimi duyan ve sesimi bu kıymetli ödül gecesinde duyuran değerli Cihat Dündar’ a ve ekibine sonsuz sevgi ve saygılarımla teşekkür ediyorum.