ODTÜ'NÜN BAHAR ŞENLİĞİNDE TERÖR PROPAGANDASINA 16 GÖZALTI
Ankara'da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) bahar şenliğinde terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 2'si ODTÜ öğrencisi 16 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) bahar şenliğinde terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 2'si ODTÜ öğrencisi 16 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, ODTÜ'de önceki gün gerçekleştirilen bahar şenliğinde yürüyüş sırasında terör örgütü lehine sloganlar atıp, etkisiz hale getirilen bazı teröristlerin fotoğrafları ile yasa dışı pankart taşıyanlara yönelik soruşturma başlatıldı. Savcılık koordinesindeki soruşturma kapsamında yapılan fotoğraf analiz çalışması sonucunda tespit edilen 16 şüpheli, bugün gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal, yasa dışı yayın ve örgütsel dokümana el konuldu.
2'Sİ ODTÜ ÖĞRENCİSİ
Şüphelilerden 2'sinin ODTÜ öğrencisi olduğu, 4 şüphelinin daha önce 'silahlı terör örgütü üyesi' olmak, 'terör örgütü propagandası yapmak', 2 şüphelinin 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' ve 'görev yaptırmamak için direnmek', 2 şüphelinin 'kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından adli işlem kayıtlarının bulunduğu belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.
DHA
Antalya'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1'i çocuk 4 kişi yaralandı.
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde jandarmanın bir işletmeye gerçekleştirdiği operasyonda çok sayıda elektronik sigara ve kaçak tütün ele geçirildi.
Antalya'da yabancı uyruklu damat ve gelinin düğünde bulunduğu sırada evleri yandı.
Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, hakkında 15 ayrı suçtan toplam 17 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 41 adet suç kaydı olan firari İ.M. yakalandı.
Antalya'da Sahil Güvenlik ekipleri tarafından düzensiz göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik yapılan operasyonda 3 lastik bot içerisinde 25'i çocuk olmak üzere 80 göçmen kurtarıldı.
Antalya'da yaptığı kaza sonrası yasal sınırın 5 katı alkollü olduğu tespit edilen sürücü jandarma ve sağlık ekibine zor anlar yaşattı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 yaşındaki çocuğun darbedilmesine ilişkin müfettiş görevlendirdi
Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, seyyar satış yapan bir aracın bagajında 4 kasa içinde 85 kilo kokmuş balık ele geçirdi. Şahıs hakkında tutanak tutulup, cezai işlem uygulanırken, balıklar imha edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 7 günde 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 388 kişinin yaralandığını bildirdi.
Antalya’da meydana gelen trafik kazası sonrası çıkan kavgada motosiklet sürücüsü araçta bulunan 2 kişiyi bıçakla yaraladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz