10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Gazetecilik, yürekli olmak, objektif olmak, fedakârlık demek, inanç, azim ve kararlılıkla çalışmak demektir. Gazetecilik tüm şartlar altında doğru, tarafsız ve gerçek haber yaparak, olayları ve haberler hakkında aydınlatan vefakâr insan ve meslek mensubu demektir. Gazetecilik, ilkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla, kamuoyunu tarafsız bilgilendirmek gibi önemli bir görevi, büyük bir özveriyle ifa etmek demektir.

***

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüydü.

Gazetecilik, bütün toplumları aydınlatmak, bilgilendirmek, doğru haber vermek, özgürlükçü ve demokratik anlayışı sürdürmeleri için önem arz eder. Gazetecilerin, medyanın, basının gerçek, dürüst, tarafsız, doğru haber vermeleri ve hiç kimsenin baskısı altında kalmayarak kendi iradeleriyle birlikte doğru olan haberleri doğru olan bilgiler altında kararlarını verebilmeleridir.

Gazetecilik; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi amacıyla, her koşulda görevleri peşinde koşan, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai mevhumu gözetmeksizin hizmet eden fedakâr emekçilerdir. Basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimize kadar her biri görevlerini büyük fedakârlık ve titizlik içerisinde yerine getirme azim ve gayreti içinde olan gazetecilik mesleği, bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı beklemek, bir satır haberle birçok hayata umut olabilmektir. Mesleğini onurlu ve şerefli bir şekilde yerine getiren, her türlü meşakkate göğüs geren, tarafsız ve güvenilir haberciliği ilke edinmiş, birilerinin yazılmasını istemediği yazıları kahramanca ve cesurca yazarak eğilmeyen, vakarlı bir meslektir bizim mesleğimiz.

***

Gazetecilik demek, yürekli olmak demek, objektif olmak demek, fedakârlık demek, inanç, azim ve kararlılıkla çalışmak demek, itibar demek, haysiyet demek, tüm şartlarda doğru, tarafsız ve gerçek haber yaparak, olayları ve haberler hakkında aydınlatan vefakâr insan ve meslek mensubu demektir.

Gazetecilik, ilkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla, kamuoyunu tarafsız bilgilendirmek gibi önemli bir görevi, büyük bir özveriyle ifa etmek demek, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren, fedakârca çalışarak, tüm gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcamak demektir.

Gazetecilik, çok zor koşullar altında halkımıza haber ve bilgi akışı sağlayan, haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek, demokrasi ve gelişimine katkı sağlamak için görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden, basın çalışanları demektir.

***

İlkeli, doğru, dürüst ve objektif gazetecilik anlayışıyla, ülkemizdeki en zor mesleklerden birini yapan ve bir vazife bilinciyle zoru başaran, gece gündüz demeden yaşanılanları millete ulaştırma azmiyle çalışan ve gazetecilik mesleğini icra ederken,  bu yolda canlarını feda eden, milletin bilgilenmesi için çaba sarfederken hayatını kaybeden basın şehitlerine Allah'tan rahmet dilerim.

Bu önemli günde, öncelikle kendi ekibimdeki gazete yöneticilerim, muhabirlerim, köşe yazarlarım, baskı işleri sorumluları ile basın sektörünün tüm çalışanlarının 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'nü kutlarım.