O SÖYLER BİZ DİNLERİZ

Yüreğimizdeki duygular, uykuya benzer. Hani uykuyu seviyorsak sürekli uyumak isteriz. Erken uyuruz geç kalkarız. Uyudukça mutlu hissederiz kendimizi. İşte sol yanımızdaki duygular da böyledir.

***

En çok hangi duygumuz bizi mutlu ediyorsa o duygulara sarılırız. Örneğin; hayallerimiz için umutlarımıza sarılırız. Zor günlerimizde ümitlerimize tutunuruz. Mutluysak, sebepsiz gülümseyişler sergileriz mesela.

***

İnsan hangi duyguyu sahipleniyorsa o duyguda huzur buluyor. Tabi bunun yanında koşar adım kaçtığımız duygularımız var. Yasaklı duygularımız gibi.

***

İmkansız sevdalarımız gibi. Lakin kaçarız kaçmasına da. Nitekim kaçıyoruz da. Ama bir de kaçtığımız yerden yakalanıyoruz ya her defasında. Bir türlü atamadığımız duygulardan vuruluyoruz. Sanki bizimle var olan benliğimize işlemiş duygularımız var. Yüreğimizin efendisi olan duygular.

***

Yüreğimiz hangi duygunun dergahına yerleşmiş olursa olsun, yüreğimiz hangi duygudan bahsediyorsa o duygunun daimi dinleyicisi oluyoruz. O söyler biz dinleriz hani. Bazı duygular vardır ki ne müdahale edebiliriz, ne müdahale ettirebiliriz. Zihnimiz bile müdahale edemez. Sadece yaşamakla mükellefizdir o duyguları.

***

Yüreğinin konuşmaya başladığı yerde zihnin susar. Hayatına karşına almak istediğin anda, yüreğin devreye girer. Yalnızca yüreğine eşlik eder hislerine, Yüreğin sesinin en yakın dostundur.

***

Hiçbir yürek duygu seçmez, Her duygunda senin sonsuza dek yanında olur. En önemlisi de, yüreğin sana her daim çözüm olur. Yarana merhem, ruhuna şifa olan yüreğindir.

***

Hayatının dengesi, yüreğindeki duygularındır. Bilinmezlik duygusu, yüreğinin önündeki en büyük settir. Duygularına emin olmak, kendinden emin olmaktan geçer…

***

Yüreğine sadece sen müdahale edebilirsin çünkü yüreğini sadece sen tanırsın. Hayatla iyi anlaşmak, yüreğindeki duygularını iyi tanımaktan geçer. İnsanın hayatına, duyguları şekil verir. Duygularına savaş açma, silahın düşüncelerindir. Düşüncelerle duygular hiç bir zaman tam örtüşmez.

***

Yüreğinin zaman tünelinden neler gelir geçer, uğurlayabildiklerin için şanslısın da peki ya o tünelin sonunu göremeyen duyguların? Geçmişini geleceğinle barıştırmadığın müddetçe, yüreğin mutsuzluk serüveninde gezer…

***

Yarınlarından daha yakın olan duyguların vardır, yüreğin bir duygu kokusu alıyorsa… Yüreğinin yanı başındadır… Hiçbir duygu asırlık olmaz. Duygularını oluruna bırak ve olduğunca yaşa…

SON SÖZ

Bugünlerin geleceğe birer heybe. Ya ‘İyi ki’ Ya da ‘Keşke’ Hayatının yönünü yüreğinin şekli belirler. Ruhun da ona eşlik eder.