O İLLER İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI! İŞTE 30 EYLÜL HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre, 30 Eylül 2021 Perşembe hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Yalova, Düzce, Bolu, Sinop, Konya, Karaman, Mersin, Adana ve Hakkâri çevreleri ile Balıkesir, Hatay ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri, Antalya’nın batı ve doğu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki, 30 Eylül 2021 Perşembe günü hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? İşte göre 30 Eylül 2021 Perşembe hava durumu…

Son dakika haberine göre göre 30 Eylül 2021 Perşembe hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Yalova, Düzce, Bolu, Sinop, Konya, Karaman, Mersin, Adana ve Hakkâri çevreleri ile Balıkesir, Hatay ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri, Antalya’nın batı ve doğu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimleri, Samsun’un batı, Trabzon’un doğu ilçeleri ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimleri, Samsun’un batı ilçeleri, Trabzon’un doğusu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Yalova çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 16°C, 23°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL 16°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 13°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KOCAELİ 14°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 15°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 18°C, 27°C

Az bulutlu

MANİSA 14°C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Mersin ve Adana çevreleri, Antalya'nın batı ve doğu kesimleri ile Hatay'ın kıyı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 21°C, 31°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 22°C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 20°C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 11°C, 25°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Konya ve Karaman çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 11°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR 9°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 12°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS 5°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Düzce ve Bolu çevreleri, gece saatlerinden itibaren Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop’un kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m²) olması bekleniyor.

BOLU 7°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

DÜZCE 12°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

SİNOP 15°C, 18°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 13°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun’un batı, Trabzon’un doğu (Of, Hayrat, Dernekpazarı) ilçeleri ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olması bekleniyor.

BAYBURT 5°C, 16°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 14°C, 19°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 8°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 16°C, 20°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren doğu ilçelerinde (Of, Hayrat, Dernekpazarı) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Hakkâri ile Van'ının doğu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 4°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

KARS 6°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

MALATYA 10°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN 8°C, 21°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu çevreleri sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 15°C, 29°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 14°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT 19°C, 29°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 18°C, 32°C

Az bulutlu ve açık

HABER MERKEZİ