O İLLER İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI! İŞTE 21 ARALIK 2021 HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre olan 21 Aralık 2021 Salı günü son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, ile İzmir, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki, 21 Aralık 2021 Salı günü hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? İşte göre 21 Aralık 2021 Salı durumu…

Son dakika haberine göre göre 21 Aralık 2021 Salı hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, ile İzmir, Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Manisa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kocaeli, Sakarya ve Ordu'nun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: İç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneydoğu yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kocaeli, Sakarya ve Ordu'nun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların oluşturacağı olumsuzluklara karşı sel, su baskını, Heyelan, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya ve Kocaeli'nin yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

EDİRNE -2°C, 6°C

Çok bulutlu

İSTANBUL -1°C, 6°C

Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu

KIRKLARELİ -3°C, 3°C

Çok bulutlu

KOCAELİ 2°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, İç kesimleri ile İzmir çevrelerinin yağışlı geçeği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir ve Manisa çevrelerinde yağmur diğer yerlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR -4°C, 0°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

DENİZLİ 2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu yüksek kesimleri kar yağışlı

İZMİR 8°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MUĞLA 2°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ADANA 7°C, 12°C

Çok bulutlu doğusu yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ANTALYA 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 6°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA -2°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -3°C, 1°C

Çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -2°C, 1°C

Çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KONYA -6°C, 2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

YOZGAT -5°C, -2°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU -2°C, 1°C

Çok bulutlu, kar yağışlı

DÜZCE 3°C, 5°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar şeklinde olması beklenen yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU -3°C, 0°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar şeklinde olması beklenen yağışların, kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 4°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların. Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Ordu'nun iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ÇORUM -3°C, 2°C

Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışı

SAMSUN 5°C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT 0°C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 7°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı iç ve yüksek kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinin yükseklerinde yerel olarak kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM -4°C, -1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS -3°C, -1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA 2°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

VAN -1°C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların; Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın kuzeydoğu, Batman'ın kuzey ve Siirt'in doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 3°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzeyinin yüksek kesimleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzeydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GAZİANTEP 3°C, 7°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

SİİRT 1°C, 6°C

Çok bulutlu, il genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, il merkezinde kuvvetli yağmur, yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklin olması bekleniyor.

ŞANLIURFA 5°C, 11°C

Çok bulutlu, yağmurlu

HABER MERKEZİ