O BEN DEĞİLİM

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da CHP’nin 38’inci olağan il Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut il başkanı Nuri Cengiz ile 22’inci dönem CHP eski milletvekili Nail Kamacı CHP Antalya İl Başkanı olmak için yarıştı. 390 oy alan Nail Kamacı seçimi kazandı. Nuri Cengiz ise 208 oyda kaldı.

***

Ben kongreyi takip etmedim. Adayların listesinde kimler var kimler yok onu da bilmiyordum. Seçimi Nail Kamacı kazandıktan sonra telefondan bir sürü arkadaş arayıp “ Hayırlı olsun başarılar dilerim” filan demeye başladı. Meğer Nail Kamacı’nın listesindeki 32 kişiden oluşan yönetim kurulunun 19’uncu sırasında Mustafa Kozak da varmış.

***

Arayanlar o kişinin ben olduğumu sanmışlar. Siyasete atıldığımı zannetmişler. Ama o Mustafa Kozak ben değilim. İsim benzerliği. Ben her ne kadar emekli de olsam da aktif gazetecilik hayatıma devam ediyorum. Sürekli basın kartı sahibi bir gazeteciyim. Nail Kamacı’nın listesinden yönetim kurulu üyeliğine seçilen sevgili adaşımı da tanımıyorum. Kendisine başarılar diliyorum.

***

Nail Kamacı’yı Milletvekillik yaptığı dönemden tanırım. Düzgün, iyi bir insandır.  Bir dönem CHP Antalya İl Başkanlığı ve Kumluca İlçe Belediye Başkanlığı görevlerini sürdürmüş olan Nail Kamacı’nın yıllardır sesi sedası çıkmıyordu. Yaşı da 70’e dayanmış birinin Antalya’da il başkanlığına seçilmesine pek alışık olmadığımız için açıkçası Kamacı benim için sürpriz oldu.

***

Önümüzde 2024 yerel seçimleri var. CHP Antalya’da Nail Kamacı’nın kaptanlığında aralarında adaşımın da olduğu ekiple seçimlere hazırlanacak. Ancak işleri çok zor.  Bunun birçok nedeni var. Başta Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi bir sorun. Girdiği tüm seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakının adayı olarak Cumhurbaşkanı adayı olması büyük bir hataydı.

***

Çünkü seçilemeyeceği başından beri belliydi. Bunu seçim öncesi Lider Haber TV’de yayımlanan Bizim Görüş Programında defalarca kez dile getirdim. Kılıçdaroğlu iyi bir adam olabilir ama Türkiye’nin tüm kesimlerini kucaklayabilecek, her kesimden oy alabilecek bir aday değildi çünkü. Ama Kılıçdaroğlu seçimi kazanacağından emindi. Ya da çevresindekiler O’na bunu inandırmıştı.

***

Bağrına taş basmalıydı. Yapamadı. Ya da yapmadı.  Kendisinden beklenen kazanabilecek bir adayla seçime gidilmesiydi. Bu konuda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine kulak verilmeliydi. Dayatmayla karşı karşıya kalan Millet ittifakı seçimden hüsranla çıktı. Ardından yaprak dökümleri de başladı. Halen de o seçim yenilgisinin yarattığı sarsıntılar devam ediyor. CHP aralarında İstanbul, Ankara ve Antalya’nın da olduğu Büyükşehir Belediyelerini İYİ Parti’nin verdiği destekle kazanmıştı. 

O ittifak cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesiyle darmadağın oldu. Öte yandan 20 yıl Konyaaltı’nda belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Muhittin Böcek kendisinden beklenen performansı sergileyemedi.

***

Böcek’in Başkanlığının ilk yılları koronayla mücadeleyle geçti.  Aylarca yoğun bakımda kaldı. Hepimiz sağlığına kavuşması için dua ettik. Ancak sağlığına kavuştuktan sonra da belediyedeki iç hesaplaşmalarla vakit geçirildi. Menderes Türel döneminde tamamlanma aşamasında kalan projelerde bile yıllarca ilerleme kaydedilemedi. 

SON SÖZ

Bu yıl 7 ile 14 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Altın Portakal Film festivalini bile beceremeyen bir belediye olarak tarihe geçtiler. Böyle bir ortamda Antalya’da CHP’nin işi çok ama çok zor…