NUSRET BAYAR ŞANS DİLENECEK

Geçtiğimiz yıl şubat ayında göreve gelerek peşi sıra skandallara imza atan olaylı CHP İl Başkanı Nusret Bayar, istifası istenmesine rağmen koltuğu bırakmamak için direniyor. CHP Grup Toplantısı için Ankara’ya gittiği öğrenilen Başkan Bayar’ın, görevine devam etmek için genel merkezden son bir şans isteyeceği konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun bazı il ve ilçe başkanları ile yola devam etmeme kararı aldığı ileri sürülmüştü. CHP oylarında görülen kısmi düşüşü ve yaşanan krizleri, bazı örgütlerin yeterince çalışmamasına bağladığı belirtilen Kılıçdaroğlu, iddialara göre CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın, görevden alınmasına karar verdi. Yaşanan gelişmelerin ardından koltuğu bırakmak istemeyen Başkan Bayar’ın CHP Grup Toplantısı için 19 İlçe Başkanıyla birlikte Ankara’ya giderek genel merkezden son bir şans isteyeceği öğrenildi.

ÇELİŞKİLER BİTMİYOR

Göreve geldiği günden itibaren partililer dahil her kesimden tepki toplayan CHP İl Başkanı Nusret Bayar’a ayrılan sürenin sonuna gelindi. ‘Seçimle gelir, seçimle gideriz’ düşüncesini yansıtan Başkan Bayar’ın göreve geldiği ilk zamanlarda Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır ile yönetimini, usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle görevden alması akıllarda soru işareti bıraktı.

BAŞKAN SUSTU, TEPKİLER BÜYÜDÜ

Ayrıca Antalya CHP teşkilatları içerisinde yaşanan taciz ve şiddet olaylarında da sessiz kalmayı tercih eden İl Başkanı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronavirüs tedavi sürecinde yaşanan yetki krizlerinde arka planda kalması en çok dikkat çeken olaylar arasında yer almıştı. CHP’li Bayar’ın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çıkan yetki krizinde başrol oynadığı ve sürecin iyi yönetilememesinden kaynaklı kamuoyundan büyük tepki topladığı biliniyor.

BAYAR’DAN KÖTÜ ÖRNEK

Son olarak ise pandemi döneminde koronavirüs testi olduktan sonra karantinada olması gereken süre zarfında Antalya ilçelerini gezen Bayar, CHP Antalya İl Binası’nda patlak veren korona olaylarına sessiz kalmış, personelleri çalıştırmaya devam etmişti. Yılbaşı için uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağının 1. gününde Demre’de denize giren Bayar, sorumsuzca davranarak, pandemi kurallarını hiçe saymıştı.

HDP İLE YAKINLIĞI UNUTULMADI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile yakınlığıyla adından sıkça söz ettiren Başkan Bayar’ın 2014 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği ‘Kobani olayları’ soruşturması sonrasında eski HDP vekillerinin gözaltına alınması ile birlikte HDP Antalya İl Başkanlığına ziyarete bulunmuştu. Belirli çevreler tarafından tepkiyle karşılanan bu ziyaret sonrasında manevi açından böyle köklü bir partinin ‘terör propagandası’ içerisine karıştırılmasına birçok kişi sitem etmişti.

ANKARA ÖNCESİ BÖCEK’E ZİYARET

Öte yandan Başkan Bayar’ın Ankara yolculuğu öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le görüştüğü öğrenildi. Başkan Böcek, koronavirüs tedavisi döneminde belediyede yetkilerin birbirine karıştığı ve koltuk savaşlarının yaşandığı süreçle ilgili sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapacağını duyurmuştu. Böcek’in yokluğunda süreci iyi yönetemediği için eleştiri oklarının hedefi olan Bayar’ın akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu.

Fatma ARSLAN