NUSRET BAYAR’LA İTTİFAK-I MEMNU

"Devleti biz kurduk" diyen 97 yaşındaki CHP ile, "Devleti biz yıkacağız” diyen 8 yaşındaki HDP’nin aşkı, gittikçe alevleniyor. Eskiden kapalı kapılar ardında "diz dize, el ele" gizlice buluşan çifte kumrular, bir türlü kameraların karşısına geçip aşklarını itiraf edemiyordu. Ama aşıklardan biri, "Yeter artık! Bitsin bu özlem" diyerek, gizli sevdasını sonunda ifşa etti. Bu hareketiyle, tarihe adını altın harflerle yazmayı başaran CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, sevdasını aleni olarak da ifade etmekten geri durmuyor.

FARUK ÇELİK

2014 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği ‘Kobani olayları’ soruşturması sonrasında eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekillerinin gözaltına alınması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, HDP Antalya İl Başkanlığına ziyarete bulunmuştu. Belirli çevreler tarafından tepkiyle karşılanan bu ziyaret sonrasında tepkiler halen dinmezken manevi açından böyle köklü bir partinin ‘terör propagandası’ içerisine karıştırılması ise kafalarda soru işaretleri bıraktı.

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

CHP ve HDP Antalya İl Başkanlıkları arasında yaşanan bu gelişmeler ışığında tepkilerin odağı ise CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar oldu. CHP Genel Merkezi ve tüm ilçe teşkilatlarının katıldığı HDP’ye destek kervanına CHP’li Bayar da katılarak, manevi değerleri göz ardı etti. Kobani olayları ile alakalı yaşanan tutuklamalar sonrasında, CHP’li Bayar’ın HDP ziyaretine tepkiler devam ederken, son olarak şehit ailelerinin sesi olan Başkan Cengiz Nizam ve şehit babası Zeki Kılınç’tan sitem dolu açıklamalar geldi.

“ATATÜRK’ÜN ASKERLERİNE NE OLDU?”

CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın HDP İl Yönetimini ziyaret etmesini sert bir dille eleştiren, Türkiye Şehitler ve Gaziler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, “Son zamanlarda bazı kişilerin Azerbeycan’ın yanında destek olması gerekirken, hainlerin yanında destekçi olduklarını görüyoruz. Ne yazık ki bu devletten aldıkları maaşla mecliste görev yapan HDP Milletvekillerinin ne olduğunu zaten çok iyi biliyoruz. Onlar bu memlekete kapitalist, emperyalist, Siyonistlerin yanında yer alarak en büyük hainlikleri yapan kişiler. Cumhuriyet Halk Partisi gibi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, gerçek vatanseverlerin oluşturduğu ve şu anda marjinal sol örgüt gruplarının eline geçmiş bir partinin HDP gibi hainlerin yanında yer almalarını kabul edemiyoruz. Bu zamana kadar CHP’nin içerisinde çok vatansever insan gördük. Onlar ‘Gazi Mustafa Kemal’in izinde, Atatürk’ün askerleriyiz’ diyorlardı. Peki, şimdi CHP’nin içini, HDP’nin, Ermenistan’ın ya da Emperyalistlerin askerleri mi doldurdu?” dedi.

“MEYDANI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ”

Hainlere karşı meydanı boş bırakmayacaklarını dile getiren Kılınç, “Bu zamana kadar memleketimiz için yeri geldi Diyarbakır’daki evlat nöbeti tutan annelere destek verdik yeri geldi kendimiz sokaklara çıkıp hainlere karşı geldik. Ben evladımı şehit verdikten sonra onun mezarı başında kendime bir söz verdim. ‘Evlat sen bu zamana kadar görevini yaptın. Bundan sonraki görev bizde’ dedim. Bu memlekete hainlik yapanlara karşı mücadelem var. Cennet gibi bir vatan bırakan ecdadımıza karşı, bu memleketin ekmeğini yiyen insanların hainliklerine dayanamıyorum. Şehadete susamış evlatlarımızın bize bıraktığı vatan için biz şehit ve gazi aileleri olarak kimseye meydanı boş bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ DURUMDAN RAHATSIZ

PKK'nın siyasi kolu HDP ile CHP arasındaki yakınlaşma tepkileri de beraberinde getirdi. CHP ile HDP arasındaki kirli ortaklığın artık saklanmıyor olması, Antalya İYİ Parti'nin milliyetçi kanadında büyük ses getirdi ve partide büyük rahatsızlığa yol açtı. CHP’li bazı isimlerle görüşerek rahatsızlıklarını dile getiren İYİ Partililerin bu hamlesi, ittifakta çatırtı sesleri duyulmasına neden olurken, Cumhur İttifakı'na yakınlaşabilecekleri, gündemdeki yerini koruyor.

CHP VE HDP’NİN SEÇİM TAKTİĞİ

CHP Antalya İl Başkanlığı’nın HDP’ye yaptığı ziyareti önümüzdeki dönemlerde yaşanacak bir seçimde oy potansiyeli olarak değerlendirme amaçlı yapıldığının kanaatinde olduğunu ifade eden Antalya Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Cengiz Nizam ise, şöyle konuştu: “Maneviyat hiçe sayılarak yapılacak bu tür işlemlerin herhangi bir getirisi olacağını düşünmüyorum. Sadece bir seçim yatırımı olarak görüyorum. Ben her zaman derim; PKK ya da uzantılarıyla bir masaya oturularak anlaşma yapılmaz. Onların tek hedefi ülkeyi bölmektir. Zihniyeti belli olan bir uzantıyla ki onların temsilcisi pozisyonunda olduğunu artık herkes biliyor ve bunlarla bir masaya oturmak onlara için hiçbir getiri getirmez.

AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR

İş birliği yapacaklar ise yüzlerini Türk milletine dönsünler ve oy istesinler. Öbür tarafın oyu zaten kaypak bir oydur. Bugün seni satar öbürküne verir. Bir başka gün onu satar sana verir. Yani çıkarları doğrultusunda alacağı şeylere bağlıdır. HDP’nin alacağı şeylerde belli; Türkiye’den ödün almaktır. Böyle bir partili ile masaya oturulması hiç hoş bir durum değil. Akıllarını başlarına alsınlar.Şehitler aileleri olarak da hiçbir zaman tasvip ettiğimiz bir durum değildir. Böyle bir güzide partimiz kesinlikle bu şekilde yanlışlara düşmemelidir”

 “BUNLAR İÇİN Mİ ŞEHİT VERDİK?”

FETÖ'nün hain darbe girişiminde 26 yaşındayken şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın emekli polis memuru babası Zeki Kılınç, hayatını hainlerle mücadeleye adadığını belirtti. Kobani olaylarından sonra HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Kılınç, “Önceden paralel yapı ya da FETÖ diyemediğimiz cemaat yapılanmasına karşı arkadaşlarımla birlikte mücadele içerisine girdim. 19 defa ihraçla yargılandım, 30’a yakın davam oldu. 15 Temmuz hain kalkışmasında 26 yaşındaki İstihbarat Polisi memuru oğlumu Ankara’da şehit verdim. Davalar, mücadeleler ne yaptıysak memleket için yaptık. Bazen benim oğlum gibi evlatlar bu insanlar için mi şehit oldu diye kendi kendime söyleniyorum. Halbuki şehitlerimiz bizlere vatanı bırakırken bu emanetlerine sadık kalmamızı beklerlerdi. Ne yazık ki bu beklenti bazıları için hiç önemli değil” diye konuştu.