NUSRET BAYAR 'KEMAL' KAÇAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yaptığı gecikmeli ziyaretin ardından gittiği partisinin il yönetimine 5 dakika zaman ayırdı.

CHP liderinin jet hızındaki ziyareti, ‘Nusret Bayar’la arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor?’ sorusunu gündeme getirdi

BAYAR’A 5 DAKİKALIK ZİYARET

Önceki gün yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etmek için Antalya’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il yönetimine 5 dakikalık zaman ayırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 17 Ağustos’ta Koronavirüs testi pozitif çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i yaklaşık 1 ay sonra ziyaret etti. Böcek’i ziyaret etmekte geç kaldığı söylenen Kılıçdaroğlu eleştirilere, “Biz her gün her dakika bilgi alıyoruz” diye yanıt verirken, diğer bir eleştiri ise CHP Liderinin partisinin il binası ziyaretinde yaklaşık 5 dakika kalması oldu. İddialara göre CHP İl Yönetimi’nde ikram edilen çayı dahi içmeden kalkan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nde kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

İL BİNASINDA ‘BÖCEK’ TARTIŞMASI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97’nci kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından CHP İl Başkanı Nusret Bayar partili milletvekillerini il binasına davet etti. İl yönetimi ile milletvekilleri arasında iddialara göre Başkan Böcek’in hastanedeki tedavi döneminde, sürecin iyi yönetilemediği konusunda tartışmalar yaşandı. Yine iddialara göre, Antalya’da CHP’nin kendi içinde tartışmalar yaşadığı bilgisinin genel merkeze yansıması üzerine, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Antalya’ya Başkan Böcek’i ziyarete geldi. Torun’un hastane ziyareti dışında partisinin gidişatı üzerine bilgiler aldığı da söylenenler arasında yer aldı.

SOĞUK RÜZGARLAR MI ESİYOR?

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ziyaretinden henüz 1 hafta geçmeden Antalya’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin il binasında çok kısa kalması ise ‘Nusret Bayar’la arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor?’ sorularını gündeme getirdi. Diğer yandan il binasından ayrılan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nde uzun süren bir toplantı düzenledi. Alınan bilgilere göre, CHP liderinin toplantıda belediye ve ilçe başkanlarına Muhittin Böcek’in sağlık durumunun iyiye gittiğini bu süreçte kamuoyunda soru işaretlerine yer verilmemesi gerektiğini ve herkesin üstüne düşen görevi en iyi şekilde yürütmesi gerektiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan 1 aylık süre zarfında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Muhittin Böcek’i hastanede ziyaret etmeyen CHP’li bazı isimlerin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle birlikte hastaneye gitmesi dikkat çekti.

BU NASIL MESAFE?

Son olarak koronavirüs tedavisinde, akciğer dokusunda oluşan tahribat nedeniyle yoğun bakıma alınan, ardından akciğerinde öksürükten kaynaklı yırtılma olan Böcek’in tedbir amaçlı uyutuluyor olması nedeniyle yapılan ziyarette sosyal mesafeye uyulmaması kafalarda soru işareti bıraktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra hastanede bulunan belediye başkanları, il yönetimi, ilçe başkanları ve partililerin kalabalık olması nedeniyle gazetecilerin adeta üst üste görüntü almaya çalışması ihmali gözler önüne serdi.

FARUK ÇELİK