NURİ ŞAHİN SEZONU

Sonda söylenmesi gerekeni en başta söyleyeyim: Sonucun hiçbir önemi yok.

Devre arası geldiğinde “Bu takım küme düşer” denilen, Antalyaspor, Galatasaray karşılaşmasıyla birlikte önce kabus, sonra rüya gibi sezonu tamamladı.

Birçok rekorun kırıldığı ya da egale edildiği sezona sadece Antalyaspor özelinde değil, Süper Lig genelinde bile “Nuri Şahin sezonu” denebilir.

Hiç beklenmedik anda, zaman zaman eleştiri de alarak geldiği görevde tartışmasız sezonun en flaş ismi oldu. Sezon sonu yapılacak ödül törenlerinde şampiyon oldukları gerekçesiyle muhtemelen birçok kez zirvede yer alacak Abdullah Avcı’dan bile daha önemli bir çıkış yaptığını söylemek hiç de abartı olmayacak.

Sezonun bütünü göz önünde bulundurulduğunda ligin en başarılı takım Antalyaspor olmasa bile Nuri Şahin döneminde şampiyonluk yarışına girecek bir performansın ortaya koyulması, bunun en somut örneği olarak gösterilebilir.

Ve büyük hikayelere sahip bu sezon Galatasaray mücadelesiyle sona erdi.

Özellikle sezonun ikinci yarısında yaptığı çıkışla Aziz Çetin başkanlığındaki yönetim kurulu, Nuri Şahin önderliğindeki tüm teknik ekip, Hakan Özmert kaptanlığındaki tüm futbolcular ve tabii ki tüm personelin başarıda payı büyüktür.

Ancak burada bir parantezi Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay için açmak gerekiyor. Kötü günde en çok o eleştirildi. İyi günde hakkı verilmeyen tek adamdı. Hatta “O varken başarı gelmez” bile dendi. Her şeye rağmen çizgisini hiç bozmadı. Bu yüzden Antalyaspor’un bu sezonki başarısında Aytaç Altay’ı hem emeği hem de duruşu sebebiyle ayrıca kutlamak isterim.

“Hakkı verilmeyen tek adamdı” derken, kulübün dışından bahsediyorum. Yoksa Konyaspor karşısında alınan galibiyetten sonra futbolcuların Altay’ı omuzlara alarak havaya atması, eminim ki kendisi için hayatının en mutlu anlarından birisi olmuştur.

Muhteşem ikinci yarının kapanışı da skor olarak aynı güzellikte olmadı ama ortaya koyulan futbol, yine geçer notu almayı başardı. Hem taraftar hem de futbolcular harika bir atmosfer yaratarakağızda güzel bir tat bırakarak veda ettiler.

Kırmızı-Beyazlı yönetimin başarılı bir sezonu geride bıraktığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ancak şimdi asıl sınav başlayacak. Büyük çıkış yakalayan bu ekibi korumak bu sezon elde edilen başarı kadar zor olacak. Umarım bu zorlu sınavdan da alınlarının akıyla çıkarlar.