NURİ ŞAHİN'DEN MESAJLAR

Nuri Şahin, Göztepe karşısında hem kadro tercihi hem de diziliş olarak farklı bir Antalyaspor'u sahaya sürdü. 3'lü savunma ısrarını Türkiye Kupası'nda oynanan Giresunspor mücadelesi, Süper Kupa'da oynanan Beşiktaş maçının ikinci yarısında bozan Şahin, eksik oyuncular sebebiyle Göztepe karşısında da 4'lü savunmayla takımını sahaya sürdü. Bunun yanında sakatlığının ardından büyük bir düşüş içinde olan Andrea Poli'ye de bu sezonun ilk kesiğini atarak; Doğukan, Fredy ve Hakan üçlüsüyle orta sahayı oluşturdu.

Maça ev sahibi olmanın avantajıyla iyi başlayan Göztepe oldu. 120 dakikalık zorlu Beşiktaş maçından çıkan, devre arasını neredeyse hiç yaşayamayan Kırmızı-Beyazlıların hesapları, gelen erken golle alt üst oldu. Kırmızı-Beyazlıların inanılmaz savunma hatası sebebiyle en çok dikkat edilmesi gereken isim olan Atınç Nukan'ın bomboş kalmasıyla gelen gol, tam bir soğuk duş etkisi yarattı.

22. dakikada gelen golün ardından Antalyaspor rakip kaleyi zorlamaya başlarken, belki de kırılma anını belirleyen İrfan Can Eğribayat oldu. Genç kaleci, Hakan Özmert'in ortasında Fredy'nin harika kafa vuruşunu direk dibinden çıkararak, olası bir gole engel oldu ve takımının soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

İkinci yarıya başlarken, Nuri Şahin iki hamle birden yaptı. İlk kez kesik attığı Poli'nin yanı sıra sakatlığı sebebiyle Beşiktaş maçında da forma giyemeyen Naldo'yu oyuna sürdü. Ancak geride olan takımın en ileri ucundaki iki oyucuların çıkarılması beklenmedik bir hamleydi. Crivelli ve Mukairu'yu aynı anda oyundan çıkarıp, savunma ağırlıklı 2 futbolcuyu sahaya süren Nuri Şahin, bir anlamda maça forvet bölgesini boşaltarak devam etti.

Bu hamleyle birlikte Başkan Aziz Çetin ve yönetim kuruluna net bir mesaj verdiğini düşündüğüm Nuri Şahin, yaptığı hamlenin faturasını da ağır ödedi ve kısa zaman içerisinde tartışmalı bir karar sonrası penaltı kazanan Göztepe, Antalyaspor'un fişi çekti. Sahada gol atacak oyuncu da kalmamışken...

Karşılaşmanın bir de hakem boyutu vardı. Her ne kadar Nuri Şahin ve sahada çıkan oyuncuların formsuz olduğu net bir şekilde görülse de hakem üçlüsünün de bunda aşağı kalır yanı yoktu. Göztepe'nin golünün geldiği duran top öncesi oluşan net ofsayt pozisyonu görülemedi!

48'de kazanılan penaltıda ise Veysel Sarı ile Halil Akbunar'ın bir birini çektiği pozisyonda İzmir ekibi lehine verilen karar maçın sonucuna direkt etki eden büyük hatalar olarak kayda geçti.