NORMALLEŞME Mİ, ANORMALLEŞME Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kısmı kademeli normalleşme’ açıklaması piyasayı biraz, vatandaşı anormal rahatlatmışa benziyor. Evet sıkıldık, haklısınız bunaldık. Koronavirüs illeti yüzünden iş yerleri kapanınca esnaf nefes alamaz duruma geldi. Hepsi doğru.

Ancak, daha dün bir bugün iki. İşi biraz abarttık gibi geldi. Sosyalleşmek, üretmek, ailemizle, dostlarımızla bir arada olmak en temel psikolojik ihtiyaçlarımızdan biri ama biz normalleşmeyi yine yanlış anladık gibi geldi bana.

Dün sabah bir yürüyüşe çıkayım dedim ama gördüklerim karşısında gözüm korktu. Normalleşelim derken herkes anormalleşmiş! Devlet veya Bilim Kurulu ‘MASKE’ konusunda sanki ‘TAKILMAYACAK’ diye bir açıklama yapmışçasına hepimiz ‘MASKELERİ’ fora etmişiz maşallah! Bazı işletmeler işi abartmış sandalye ve masaları ile sokaklara yayılmış!

Şu gerçek unutulmamalı. Henüz daha aşı ve hastalığı önleyici ilaç tam manasıyla hayatımıza girmedi. Özellikle aşı bu ay içinde tavan yapmazsa korona ne dünyadan, ne de ülkemizden, daha doğrusu insan hayatından çıkmayacak gibi duruyor. Bunun içinde tedbiri elden bırakmamak gerek.

Eğer bu işin ciddiyetini anlamaz isek, bırakın temmuz ayını eylül de bile tam normalleşmeyi görmek hayal olur. Antalya’da turizm biter, her şey allak bullak olur. Başta ekonomi olmak üzere hiçbir iş istenildiği gibi gitmez. Gelin biz NORMALLEŞMEYİ doğru anlayalım.

Çünkü yeni düzenin belirleyicisi koronavirüs yerine biz olalım, fırsatı kaçırmayalım.

ELMALI’YA GERİ DÖNELİM

Dün koronavirüs nedeniyle tam kapanmanın ardından alınan kısmi kademeli normalleşme ile bizde yavaştan normalleşelim istedik. Gündemimiz doluydu geçen haftalar. Antalyaspor ile yattık kalktık. Elimizde takip ettiğimiz konuları beklemeye aldık. Ama normalleşme ile onları hemen raftan indirdik. İşte bunun ilk örneği Elmalı’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün ‘NOTER ONAYLI AŞKI’ hakkında gelişmeler.

HTS kayıtları gelince Başkan Öztürk’ün makam şoförü Ahmet Tilki’nin eşi Sümeyra Tilki ile yaşadığı görüşmeler ortaya çıkmış ve ortalık karışmıştı. Hatta olayın mağduru Ahmet Tilki ayağından vurulmuştu.

Benim asıl bugünkü konum bu olayı geçen yıl ortaya çıkardığımda Başkan Halil Öztürk başta olmak üzere İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ve İYİ Parti Elmalı İlçe Başkanı Üzeyir Altın’ın KOMPLO açıklamaları! Hatta Öztürk’ün yaptığı suç duyurusunda, hem komplo hem de PLANLI YIPRATMA çalışması ifadeleri.

Sosyal medyadan yaptıkları açıklamaları hatırlamıyorlarsa ben onlara hatırlatayım. Başaran’ın açıklaması 27 Temmuz 2020 saat 11.41’de, Altın’ın ki ise hemen peşinden aynı gün.

Şimdi gelinen noktada olayın komplo olmadığı ortaya çıktı mı?: EVET. O zaman bu açıklamayı yapanlara düşen görev nedir?: Ya kendileri İSTİFA EDECEKLER, ya Öztürk’ün istifasını isteyecekler yada DİSİPLİN sürecini başlatıp Halil Öztürk’ü görevden alacaklar. Çünkü siyasi ektik bunu gerektirir diye düşünüyorum.

Haaaa. Rahmetli Süleyman Demirel gibi “Dün dündür, bugün bugündür” de diyebilirsiniz. Eğer yapılanları içinize sindirebiliyorsanız o da sizin vicdanınıza kalmış bir şey.

BU KAÇINCI ÇOK YAKINDA

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ adını verdiği Doğu Garajı Nekropol Alanı hakkında geçen ay ‘GÜNEŞİMİZ BİR TÜRLÜ DOĞMADI’ diye yazıp konunun tam bir yılan hikayesine döndüğünü anlatmıştım.

Hatta Doğu Garajı Nekropol Alanı ile ilgili 2019 Nisan ayından bu yana 11 kez açıklama yapılıp hep ‘sona gelindi, açılışa gün sayıyor’ denilmesine rağmen durumun idare edilerek Antalyalıların kandırıldığına vurgu yapmıştım.

Sevgili okurlar. Vallahide billahi de bizi kandırıyor bu CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ekibi!  Önceki gün yine bu konuyla ilgili 12’nci açıklama yapıldı. Denildi ki, “Antalya Büyükşehir Belediyesi yapımında sona geldiği Nekropol Müzesi Projesi ile 2 bin 300 yıllık tarihi halkla buluşturacak.”

Yine tarih yok. Yani ortaya karışık bir açıklama! Yani “At köyün başında bir yalan… İn altına sen de inan veya “İster inanın ister inanmayın” türünden. Resmen aklımızla alay ediyorlar. Yahu arkadaş bu millet ne aptal ne ahmak ne de geri zekalı. Sizin kadar zeki. Herkes her şeyi biliyor. Madem açamıyorsunuz (beceremiyorsunuz) bari sessiz kalıp kulağınızın üzerine yatın da herkes unutsun veya siz öyle sanın.

Bak sevgili Başkan Böcek. Seçildiğinden bir süre sonra “Yapacaklarınızın takipçisi olacağım” demiştim. Vallahi ben hala o sözümün arkasındayım. Adım adım takipteyim bilesin.