NORMALLEŞME İLE SAHİL DOLDU TAŞTI

Temmuz’dan itibaren kısıtlamalar tamamen kaldırılmıştı. Kısıtlamanın uygulanmadığı ilk pazar gününde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ALSE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ne akın etti

Mustafa KOZAK

İçişleri Bakanlığı normalleşme kapsamında yayımladığı genelgeyle birlikte, birçok kısıtlama kaldırılmıştı. Kısıtlamanın kaldırıldığı günlerde vatandaşlar, ALSE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam Ve Alışveriş Merkezi’ne koştu. Birçok vatandaş denizin, kumun ve güneşin tadını çıkardı. Turizmin başkenti Antalya'da, kısıtlama nedeniyle turistlerin akın ettiği sahillere yerli vatandaşlarında gelmesiyle yoğunluk yaşandı. İzinli gününü denizde geçiren vatandaş Kaan Akın, “Çok güzel bir pazar. Yasaklar kalktı, saatler düzeldi ve işler açıldı. Antalya’yı daha huzurlu günler bekliyor. Çok güzel bir duygu denize girmek. Çalışıyorduk ve tek tatilimiz pazardı. eve hapsolmuştuk. Şuan çok mutluyuz” dedi.

“PAHALIYA PATLAMASIN”

Kısıtlamaların kalkmasıyla mutlu olduğunu fakat ilerleyen süreçlerde bu açılmanın salgını arttıracağından tedirgin olan Güneş Yılmaz, “ insanlar açışından güzel bir uygulama. İnşallah ilerleyen günlerde ve geleceğimiz adına, bugün denize gelmemiz bizlere pahalıya patlamaz. Bilim Kurulu ve profesörlerimiz doğru kararlar almıştır, diye umuyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Bir diğer vatandaş Muhammet Furkan Deveci ise, “1 yılı aşkın süredir evlerdeyiz. Bu bizler için hiç kolay değildi. İşlerimize ve sosyal hayatımıza da yansıdı. Antalya olarak sıkıntılar geçirdik. Çünkü kendi memleketimizde kendi denizimize giremedik. Çok üzücü bir durumdu. Şuanda çok mutluyuz, böyle devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ GİTMİŞTİ”

Almanya’dan gelen tatilci Nurcan Deniz, açılmanın üzerine geldiği için mutlu olduğunu belirterek, “Biz Almanya’dan geldik. Bizler için açılmanın üzerine gelmek çok güzel oldu. Çünkü özgürlüğümüz gitmişti. Şimdi denize girebiliyoruz ve nefes alabiliyoruz. İnşallah bu korona hemen biter ve insanlar özgürlüğüne tam anlamıyla kavuşur” dedi.