NOEL VE YILBAŞI

Yahudi; Kuran’daki Yahudi, Müslüman Kuran’daki Müslüman değil ne yazık ki. Şimdi “nasıl yani” diyeceksiniz. Müslüman kutsal değerlerini koruyamadığı için, kararlı bir duruşu olmadığı için, her gördüğünü sorgulamadan dinine, dünyasına aldığı için.

Yılbaşı yaklaşıyor hanımlar, beyler! Ağaçlar, sokaklar AVM’ler süsleniyor, indirimler hediyeleşmeler başlıyor. Bu cazip fikirler karşısında mum gibi eriyor Müslüman, dininin hangi zorluklarla bugünlere geldiğini unutup o da yılbaşını ya da diğer bayramlarını, Hristiyan, Yahudi günlerini sorgulamadan onunla birlikte kutluyor, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde!

***

İster siz buna kültürleşme deyin ya da bidat, dinden uzaklaşma hatta samimiyetsizlikte diyebilirsiniz bu benzeşmeye! Müslüman yılbaşını ve diğer benzer günleri kutlamaz. Nedenini niçinini haydi yazalım biraz…

İslam’ın beş temel amacından biri dini korumaktır, Peygamber Efendimiz (SAV) başka dinlerle ilişkisi olan adet ve uygulamaları Müslümanlara yasakladı. Bir gerçektir ki, onlar bizim mübarek gün ve gecelerimizi değer vermiyor, ilgilenmiyorlar! Ama bizde öyle mi?

***

Araştırın hiçbir kere dahi olsun bir Yahudi Ramazan orucu tutmaz, hiçbir Hristiyan bir danaya yedi kişi ortak olmaz, çünkü onlar dinlerinden bizim gibi ödün vermezler! Ama bizim Müslüman, yılbaşı da kutlar, sevgililer günü de, diğer saçma-sapan günleri de!

Bizim Müslüman yılbaşı gecesi namazını da kılar, sene sonu duasını da yapar sanki Muharrem ayını karşılayacak! Sene sonu yılbaşı mesajlarını da atar, ya bir mesajla gavur mu olunur der? Eve giden beyler de çıtır çerezini alır sıcak sıcak! Hanımlar hindisini pişirir güzel özenli bir akşam yemeği oh değmesin keyfime! Haberlerde de önce Gazze’de açlıktan ölenlerin, katliamı izlenir sonra alışılmışın verdiği sıkılmışlıkla, biraz da eğlence programları!  

***

Biz de buna karşılık Hud Süresi 113 ayetini yazalım! Zalimlere sevgi beslemek yağcılık yapmak, yaptığı işlere rıza göstermek suretiyle meyletmeyin. Sonra size ateş dokunur cehennemlik olursunuz. Allah’tan başka yardımcılarınız da yoktur, sonra azabından kurtulamazsınız!

Yine birkaç hadisi şerifte; onları veli edinmeyin der! Kim bir kavmin karaltısını(lekesini) artırırsa o da onlardandır. Onların yaptığı işe razı olursa o işi yapanlarla ortak olur(İsa aleyhisselamın Allah’ın oğlu denmesi ile yılbaşı kutlaması, Ona oğul isnad edilmesi) Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez!

***

Müslüman duymazdan geldi dinlemedi bu Allah’ın ayetlerini! Şarkı-türkü dinledi, topçuları-popçuları dinledi açık oturum dinledi, dünyayı dinledi. Dünyaya benzedi de peygamberine benzeyemedi, hatta peygamberini beğenmedi.

Onun gibi yaşamayı hor ve hakir gördü, modernliğe yakıştıramadı,1400 yıl önce gelen devam eden İslam’a uyması gerekirken, kendi hayat şartlarına göre eğdi, büktü zamana uydurmaya çalıştı İslam’ı! Sonrada niye Müslümanlar böyle oldu diye hayıflandı durdu.

Biz Gazzeli çocuklar gibi bile sahiplenemedik.  İslam’ı, sade düz adı kaldı! Sonra yeryüzünde düzen bozuldu fesatlık arttı, savaşlar zulümler çoğaldı, niye biliyor musunuz? İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden…(Rum Süresi 41.ayeti)

Evet Müslümanlar! İslam sönmez bir nurdur, Allah’ın nurudur, Kuran sağlam bir dayanaktır, iptir! Peygamberimiz sav. üsve-i hasenedir yani en güzel örnek ve yol göstericidir bilene, isteyene! Azıcık dahi olsa bu yoldan sapanın, göreceği iki cihan karanlığı ve iflah olmaz bir darlıktır, sonu hüsrandır, bilesiniz!

KUTU

MÜSLÜMAN YILBAŞI KUTLAMAZ

Bu değişmez bir gerçek ve üzerimize düşen bir görevdir ki; her insan hoşuna gitmeyen şeyler karşısında mutlaka bir tepki verir! Bundan dolayı yapılan kötü işlere, kötü sözlere gerek el ile gerek dil ile bunları yapamazsa dahi kalbiyle buğzetsin ki bu imanın en zayıf derecesidir. O kötü fiili ya da sözü yapmasalar bile ortak kabul edilerek Allah azze ve celle azabına çarptırılır!

SON SÖZ

Evet sözü kısa tutmak lazım vesselam, Müslüman bilinçli olur, okur araştırır, kutsalını korur, değerleri başka değerlere değişmez, yılbaşını da kutlamaz! Sürç-i lisan ettiysem affola! Selam ve dua ile!