NİYET İYİ İŞ ZOR

Antalyaspor'un ilk etap kamp çalışmalarına yaklaşık 2 hafta kaldı. 5 futbolcuyla yollar ayrılırken, 4'üyle de devam etmeme kararı bildirildi. Hızlı bir şekilde gidecek oyuncular üzerinde kadro planlamasını yapılırken, Süper Lig'de pek çok takım gibi transfer mecburen ağırdan alınıyor. Bunun en büyük nedeni; kulüplerin mali açıdan yaşadığı sıkıntılar. 20 Süper Lig takımı arasında bu konuda en az sorunu olan takımlardan birisi muhakkak Antalyaspor'dur, geçmişe yönelik düşünmesi gereken yüklü bir borcu bulunmuyor. Ancak harcama limitleri elini kolunu bağlamış durumda.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sunulan 90 milyon TL, yüzde 25 sapma hakkıyla birlikte 113 milyon TL; Süper Lig'de en az bütçe verilen takımlar arasına Antalyaspor'u sokuyor. Bu da transferin önündeki önemli engellerden birisi olarak göze çarpıyor. Diğer dikkat çeken engellerden birisi de pek çok kişinin transferde etkin olmak istemesi...

Pek çok isim kulislerde konuşulsa da bitme aşamasında olan bir transferin bulunduğuna yönelik bir duyum yok. Tek imza atılan isim olan Erkan Eyibil, başarılı bir transfer hamlesi olsa da geleceğe yatırım olarak değerlendirilebilir.

Hatta 3 ay görevde bulunan Başkan Mustafa Yılmaz'ın, "Transferlerini bitirdik" dediği Seyfettin Anıl Yaşar ve Doğukan Nelik için de henüz somut bir durum yok. Türkiye Futbol Federasyonu'nun güncellemesiyle birlikte Doğukan Nelik'in 500 bin TL olan yetiştirme bedeli 1 milyon 124 bin TL'ye yükseldi. Burada Akhisarspor'un tutumu da önemli ki kolaylık sağlayacağı da dedikodular arasında. Dolayısıyla imzaya en yakın isim olarak göze çarpıyor.

Seyfettin Anıl Yaşar işi ise tam bir muamma... Rizespor, "Parayı gönderdik, iş bitti" diyor, Antalyaspor cephesinde de umutlar tükenmiş değil. Antalyaspor'un daha önce futbolcuyla ön protokol imzaladığını biliyoruz. Görünüşe göre; Antalyaspor futbolcuyla, Rizespor ise kulübü Afyonkarahisar'la el sıkışmış durumda.

Harun Tekin ile yapılan görüşmelerde de en büyük engel deneyimli kalecinin mali beklentisi. Yine Kırmızı-Beyazlı cephede imzanın yakın olduğu konuşulurken, Harun Tekin tarafı ise ilerlemenin olmadığını ifade ediyor.

Bunların yanında adı çıkan Güray Vural, Kamil Ahmet Çörekçi, Sherel Floranus isimleri için de durum çok farklı değil. Özellikle Sherel Floranus transferinde durumlar biraz karışık, o konuya başka zaman yer ayırırız.

Bizim kulağımıza gelmeyen çalışmalar da söz konusudur. Hatta önemli bir yıldız transfer için çalışmaların sürdürüldüğü de dedikodular dahilinde.

Aylardır yapılan sponsorluk görüşmeleri teker teker imzaya dönüşmeye başlıyor. Hatrı sayılır bir gelirin elde edileceği bu çalışmalar, transfer bütçesini etkilemiyor.

Bütçenin artırılması için sözleşmesi devam eden oyuncularla yollar ayrılmalı ya da futbolcu satışı... Futbolcu satışının da tamamı yine transferde kullanılamıyor. Bu konuda da en güçlü aday Gökdeniz Bayrakdar ve Bünyamin Balcı... Sürekli sağ bek haberlerinin çıkması da Bünyamin'in gidecek olduğu yorumlarına sebep veriyor.

Görev tanımlamasında olmasa da transferde aktif olmak isteyenlerin iyi niyetli olduğundan şüphem yok. Antalyaspor'un tek bir kuruşunu dahi heba etmek istemeyen bu ekibin; takım oyununu daha iyi oynayarak, çalışmalarını sürdürmesi, mali açıdan da doğru adımların atılarak sonuca ulaşılması çok önemli. Niyetten şüphe yok ama işleri çok zor.