23 NİSAN’A ÖZEL ROCK MARŞ

Alanya’da bir kasabada tarih öğretmenliği yapan Ahmet Şahin Derviş, pandemiyi iyi değerlendirerek öğrencilerinden oluşturduğu Rock ve Rap müzik grubu ile başarıdan başarıya koşuyor.

Karaman’ın Sarıveliler İlçesi’nde doğan Tarih Öğretmeni Ahmet Şahin Derviş, sıra dışı yaşam öyküsü ile öğretmenliği ve müziği harmanlamaya başladı. Geceleri benzin istasyonlarında çalışarak gündüzleri ise okuyarak Antalya Gazi Lisesi’ni dışarıdan sınavla bitirdi. Sonrasında Konya Selçuk Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olarak, İstanbul’daki devlet okullarında Sosyal Bilgiler öğretmenliği yaptığı 17 yılda bir müzik öğretmeni gibi çalışmaya başladı. Gaziosmanpaşa’da yoksul öğrencilerle Rock ve Rap grupları kurarak, çocuklarla sahne alma başarısın gösterdi. Derviş öğretmen ve öğrenci grubu, İstanbul Trafi Rap Festte de 3 kez derece almayı başardı.

23 NİSAN’A ROCK MARŞI

Bir devlet Ortaokulu’nun Tarih Öğretmeni Ahmet Şahin Derviş, sahnede HARDMES adını alarak, ders verdiği 7. Sınıflardan oluşturduğu Rock grubu ile İstanbul liselerinde konserler vererek, amatör müzik dünyasında yol almaya başladılar. Derviş öğretmen, son olarak tayin edildiği Antalya/Alanya Toslak Sabır Erkin Ortaokulunda görev yaparken pandemi nedeniyle okula veda etmek zorunda kaldı. 6 yıldır görev yaptığı Alanya’da ara verdiği müzik ile yeniden bir araya geldi pandemi sayesinde. Yatak bazasının altında tozlanan gitarının tozunu alarak, yeniden müzik çalışmalarına başlayan öğretmen Ahmet Şahin Derviş, evinin balkonundan Akdeniz’e ve Toros dağlarına seslenerek söz ve beste üretmeye başladı. Rock tarzındaki 23 Nisan Marşı da böyle doğdu Akdeniz’den.

Evli ve 2 çocuk babası olan Tarih öğretmeni Ahmet Şahin Derviş, İstanbul’da aynı okulda tanıştığı eşi de İngilizce öğretmeni olarak Alanya’da aynı okulda birlikte görev yapıyorlar.

HABER MERKEZİ