NEŞEMİZ BOZULMASIN

Bayramlar; hasretle kucaklaşmaların, özlemlerin bittiği kavuşmaların yaşandığı özel günlerimizdir. Tabi ki kavuşmaların yaşanmasıyla birlikte neşe, sevinç ve hazzına doyulmayan huzur kaplar hepimizi.

***

İşte geldi çattı yine bir bayram diyebiliriz artık. Sayılı günler kaldı. Kavuşmalara da belki de saatler... Ancak içimizdeki o tarifsiz duyguyu hüzne dönüştürmemek gerek.

***

Bayram neşemiz bozulmasın, ağzımızın tadı kaçmasın, sevdiklerimizin huzuru bozulmasın. Kavuşmanın sevinci olsun gözlerden akan yaşlar.

***

Hem kendimizi hem de sevdiklerimizi düşünerek hareket edelim. Bir an önce kavuşalım, nasıl olsa çok güzel yollarımız var diye gaza basarsak Allah korusun telafi edilemeyecek sonuçlarla karşı karşıya kalırız.

***

O yüzden yola çıkacak olanlar özellikle araç bakımlarını yaptırmalı ve yola çıktıktan sonra da asla dikkatini farklı yerlere vermemeli. Hele günümüzün en büyük belası haline gelen telefon hastalığına kapılıp dikkatimizi hiç bir şeyin dağılmasına izin vermemeliyiz.

***

Uykusuz asla yola çıkmamalı, yeri geldiği zaman dinlenmesini bilmeliyiz. Bizi bekleyenlere, özleyenlere kavuşmak için elbette sabırsızlanıyor olabiliriz ama bir kaç saatlik gecikme bize çok şeyler kazandırabilir.

***

Sadece kendimizin değil karşı tarafın da yanlış ve hatalı araç kullanabileceğini düşünerek kurallara tam anlamıyla uymalı ve uymayanları da nezaketli bir şekilde uyarmalıyız.

***

Huzurun, mutluluğun ve daha nice kavuşmalarla hep birlikte kutlanacak nice bayramların ülkemize ve tüm insanlığa sevgi, huzur ve barış dolu günler getirmesi dileğiyle şimdiden Ramazan Bayramımız mübarek olsun.