Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi Erasmus+ Projesini tamamladı

Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi ‘Creating a Global ESL Classroomvia Web 2.0 Tools’ isimli Erasmus+ Projesini tamamladı.

Antalya’nın  Kepez ilçesinde bulunan Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi 2021 yılında Avrupa Birliği başkanlığı ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan koordinatörlüğünü Türkiye’nin üstlendiği, Hollanda, Portekiz ve Hırvatistan işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Creating a Global ESL Classroomvia Web 2.0 Tools’ (Web 2.0 araçlarıyla Global bir ESL Sınıfı Oluşturma )isimli Erasmus+ projesini tamamladı.


Projenin amacı, öğretmen ve öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmek; web 2.0 araçlarını İngilizce derslerine entegre ederek öğrencilerin yeterli yabancı dil seviyesine ulaşmalarını sağlamak;proje ortağı ülkelerle işbirliği halinde öğrencilerin bakışaçılarını genişleterek Avrupa Birliği ülkeleri ile kültürel bağ kurmak olarak belirlendi.


Projenin ilk etabı Hollanda’nın Lahey şehrinde gerçekleştirilirken Öğretmen Eğitimine Neriman Erol yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’nden 2 İngilizce Öğretmeni katıldı. Türkiye, Portekiz ve Hırvatistan’da gerçekleştirilen hareketliliklere her ülkeden 2 öğretmen ve 4 öğrenci katılım sağladı.


Bu proje sayesinde öğretmenler, AB'deki farklı ülkelerden yeni meslektaşlarıyla tanışma ve kültürler arası öğrenme deneyimine sahip oldu, fikir alışverişinde bulunarak, ortak eğitim ve öğretim değerlerini yerleştirme ve gelecekteki skolastik işbirliği için bir ağ kurma şansına sahip oldu. Öğrenciler iletişim becerilerini zenginleştirerek, dijital ve yabancı dil yeterliliklerini ve kültürel farkındalıklarını geliştirme fırsatı yakaladı.

HABER MERKEZİ