NEREDESİNİZ SİZİ GİDİ İSTEMEZÜKÇÜLER HE?

Dün Antalyaspor ile alakalı bir yazıyı kaleme almıştım. Ancak son dakikada bir kaza haberi ile bunu yayınlamaktan şimdilik vazgeçtim. Önümüzdeki günler ne gösterir bilemem.

Beni de üzen kazadan kısaca bahsedeyim. Brezilyalı futbolcu Naldo'nun kayınpederi Walter Tilatti’nin kullandığı otomobil başka bir otomobil ile çarpıştı. Tilatti, eşi Alexandra Nardy ile Naldo'nun 4 yaşındaki oğlu Davi Pereira yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Tilatti ve eşinin durumu iyiye gidiyor. Ancak minik Davi Pereira’nın durumunun ağır olduğu bilgisi elime ulaştı. Dualarımız onunla.

Öncelikle yaralılara acil şifalar dilerken Naldo ve Antalyaspor Kulübü ile camiaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sanırım yukarıdaki satırlar kaza meramımı anlatmıştır.

Tabi bu yazıyı kenara koysak bile bu memlekette ne konu ne de yazılacak olay biter. Mübarek Allah verdikçe veriyor. Bir yazar olarak inanın konu bulmakta hiç zorlanmıyorum.

Hadi gelin başlayalım. Hem de tarihinde ilk kez ödülünü aldığım bir STK ile.

BU SİZİ İLGİLENDİRMİYOR MU?

Geçtiğimiz günlerde Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) durup dururken Konyaaltı Sahili hakkında açıklama yaptı. Sözde büyük bir sorun varmış gibi imaj vermeye çalıştılar.

Oysaki ANSİAD yıllardır tıpkı üst kuruluşları TÜSİAD gibi hükümet karşıtı siyasetle uğraşan, ellerini taşın altına koyuyormuş gibi yapan bir STK görünümündeydi.

Sahille alakalı açıklamada bile uzaktan kumanda ve birilerine perdeleme görevi üstlenen ANSİAD ve onlar adına konuşan Başkan Akın Akıncı’ya birkaç kelam etmek istiyorum.

Dünya kenti olmakla övündüğümüz, son birkaç yıldır yaşanılamaz hale gelen Antalya’da KANGREN olmuş onca sorun varken bir tek Konyaaltı Sahili mi gözünüze batmıştı?

Geçelim orayı. Son bir iki yıldır sizde, bende, binlerce Antalyalının da mustarip olduğu ve kangrene dönen ulaşım-trafik sorunu varken Konyaaltı Sahili çok mu aciliyet teşkil ediyordu?

Hadi bunu da geçtik. Sayın Akın Akıncı; siz dahil yönetiminde 4 inşaat mühendisi 1 mimar bulunan ANSİAD, eski REAL AVM alanına yapılmak istenen ve kentin kalbine adeta hançer saplanacak olan İMAR PLANI TADİLATINI görmezden gelinirken acaba daha mı önemliydi Konyaaltı Sahili?

Bunlar belki sizin için önemsiz şeylerdir. Haklısınız (!) Siz bu şehirde yaşayan insanların derdi ile dertlenmek, sanayi ve iş insanlarının sorununu çözmek yerine vitrine çıkartacak işlere sararsınız değil mi?

“Yapma kardeşim, yok canım, olur mu öyle şey, biz bu şehirdeki tüm olumsuzluklara SERT ÇIKIŞ yaparız” falan deyip beni kandırmaya çalışmayınız.

Nasıl mı? Bakın son bir örnekle daha izah edeyim.

Doğu Garajı’nı bilirsiniz değil mi? Eski Festival Çarşısı var ya. Oraya yapılan ve açılışı yılan hikayesine dönen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'ni de bilir ve son halini de görmüşsünüzdür herhalde?

Acaba burası için bugüne kadar bir tek kelam ettiniz mi, eleştirebildiniz mi? Ben duymadım, varsa da üstün körü geçilmiş olmalı ki görmemişiz.

Peki, burası açılmadan orada yapılanlar hiç dikkatinizi çekti mi? Eğer o bölgeden geçtiyseniz mutlaka görmüşsünüzdür. Konyaaltı’nı herkes görür de mesele buraları görmektedir.

Görmemişseniz ben en azından İdris Özyol’un sosyal medya hesabından aldığım fotoğraflarla size de anlatıvereyim de hem bilginiz olsun hem de yapılan GARABETİ görün.

Belki bu da ilgi alanınıza girebilir! Hani Konyaaltı Sahili girmişti ya!

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sadece Şehir Tiyatrosu’nun büyük sahnesi faaliyete geçti. Nekropol Alanı ise henüz tam olarak ziyarete açılabilmiş değil.

Modern binada ve etrafında kenti rahatlatan, insan trafiğini yumuşatan bir meydan, boş alanlar, geniş mekanlar bırakılmış. Hatta bir ara dünya markası bir kafe bile açılmıştı burada. Sonra kapandı sanırım.

Gel zaman git zaman her yerde yapılan gibi burada hoopp İŞGALLER BAŞLAMIŞ. Daha açılışı bile yapılmayan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin bir cephesine PERGOLE çıkma kondurulmuş.

O güzelim modern binanın görünüşü rezil edilmiş, resmen GECEKONDU imal edilmiş. Halkın meydanı, kamu malı resmen işgal edilmiş; yetmemiş rezaleti bir de afişle duyurmuşlar!

Hani diyorum ki ayak altında olduğu ve her sabah spor yaparken gözünüze batan Konyaaltı Sahili ile ilgili sayfalarca açıklama yaptınız ya; burası için de bir iki kelam edersiniz öyle değil mi?

Yoksa burası sizin ilgi alanına girmiyor mu Sayın ANSİAD ve onun Başkanı Akın Akıncı? Hadi beni MAHCUP edin de bir görelim sizi ve şehrin her sorunu için elinizi taşın altına koyduğunuzu! Hani yönetiminizin ana çatısını mühendis ve mimarlar oluşturuyor ya!

Madem siz bir şeyler söyleyemiyorsunuz o zaman bende sizi es geçip olumlu veya olumsuz her icraata tavır koyan bu şehrin İSTEMEZÜKÇÜLERİNİ göreve davet ediyorum!

NEREDESİNİZ SİZİ GİDİ İSTEMEZÜKÇÜLER HE? Neredesiniz?