NEREDE O ESKİ FESTİVALLER?

Sevgili okurlar, hayatın her alanında kendisini hissettiren pandemi krizi; kültür ve sanat hayatımızı da derinden etkiledi. Bir sanatçı arkadaşım anlattı.

Pandemi döneminde sanatsal çalışmalara odaklanamadığını söyledi. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemde bile sanatsal hiçbir üretim yapamadığını anlattı.

Tanıdığı sanatçı dostları da benzer durumdaymış.

Geçenlerde Moğollar Grubu’ndan Cahit Berkay da katıldığı televizyon programında benzer açıklamalarda bulundu.

Moğollar Grubu geçen yıl Altın Portakal Film Festivali’nin kapanış gecesinde sahne almıştı. Muhteşem bir konser vermişlerdi. Fakat bu yıl pandemi gölgesinde düzenlenen festivalde tam bir sessizlik hakim.

1975’ten bu yana Antalya’da yaşayan bir olarak 57 yıllık mazisi olan Altın portakalı hiç bu kadar sönük görmemiştim.

Bu yılki açılışa ben gitmedim. Pandemi nedeniyle birçok geleneksel etkinliği bu yıl yapmamışlar.  Ama açılışta konuşan yetkililer bu yıl yine Altın portakalı özüne döndürdüklerini söylemişler.

Açıkçası özüne döndürdüklerini söylerken neyi kastettiklerini ben anlayamadım

Ama şunu söyleyeyim. Bu yılki festivalin programına ve festivali açılışında yapılan konuşmalara  bakınca;

İster istemez eski festivalleri arıyor insan.

“Nerede o eski festivaller” diyorum.

Bu yılki festivale sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ise acil şifalar diliyorum.

Pandemi döneminde belki de en zor işlerden biri film çekimi yapmak. Bu zorlu süreçte film çekmeyi başaranları ve de festivale katılanları alkışlıyorum. Her şeye rağmen sanat devam ediyor.