NEFİS

Müslüman nefsine dikkatli, ibadetlerine gayretli olmalı. Bu dünyada insan mukaddes mefhumları için yaşar. Bunlar da özet olarak din, vatan ve namustur.

***

İnsan önce nefsinin şeytani isteklerine karşı dikkatli olmalı. Kadın programlarında ülkemizin geldiği durumu maalesef görüyoruz.

***

Nefis öyle bir beladır ki, bütün peygamberler, mürşidi kamiller ve diğer Allah dostları ‘Allah’ım bir an bile olsa bizi nefsimizin eline bırakma’ diye dua etmişlerdir.

***

Evet nefis öyle hatalar işletir ki insana halk nazarında insanın yüzüne tükürürler, devlet nazarında insanı hapishanede çürütürler.

***

İnsan başı boş bir varlık değildir. Eğer namazsız, abdestsiz sadece dünya için çalışırsak o zaman balsız petek gibi oluruz ve şu dünyada manasız yaşamış oluruz.

***

Müslüman için her saniye, her dakika, her saat, her gün ve gece kıymetlidir. Kendini bilen her Müslüman geceleri de değerlendirebilir.

***

Fakat sosyal medya, televizyon, telefonun hakim olduğu evlerde gece birde ikide yatsı namazını kılmadan yatılırsa sabah namazına kalkma şansı zaten yok. Gün içerisinde işlerimizi planladığımız gibi ibadetlerimiz için de evimizdeki hayatımızı planlayabiliriz.  

***

Kur’an-ı Kerim’ini okuyan, günlük zikrini yapıp tesbihini çeken ve sabah namazını çocuklarıyla cemaatle kılan babalara helal olsun. İbadetli bir hayata sahip olursak hem gündüz hem gece bizim dostumuz olur ve bizi Yüce Rabbimizin rızasına yaklaştırır.

***

Bir Müslüman için mukaddes mefhumlar nedir? Müslüman dini, vatanı, namusu ve şerefi için yaşar. Eğer bir Müslümanda bu üç haslet yoksa o; nefsin, şeytanın ve şeytanlaşmış insanların elinde oyuncak olmuştur. Ve bu insanın yapmayacağı hata yoktur.

***

Bu yanlışlara düşmemek için öncelikle Allah korkumuz olacak.  Trafikte seyir halinde kadın şoförün aynası kırılıyor. Engelli çocuğu olan ailenin tekerlekli sandalyesi apartman girişinden 3 defa çalınıyor. SMA’lı yavrucağın kumbarası 3 kuruş biriksin diye bırakıldığı esnaf dükkanından çalınıyor.

***

AVM otoparklarına bakın, engelli için ayrılan bölümde engelliye yer yok. Şanlı ordumuzda görev -askerlik- yapmamak için içi dolu tüfeğin namlusuna parmağını sokup tetiği çekince parmak parçalanıp çürük raporu alınıyor.

***

SON SÖZ

Muhterem kardeşlerim ‘ben de Müslümanım’ diyen ve cennete talip olan bu kişilerden Allah razı olur mu? Cennete girebilir mi? Yüce Rabbimiz cümlemize şuur ve idrak versin! (amin)